FNPMF solicita adoptarea legii certificatului verde, fara exceptii: Ne mor medicii de familie

01/11/2021
FNPMF solicita adoptarea legii certificatului verde, fara exceptii: Ne mor medicii de familie

FNPMF solicita adoptarea legii certificatului verde, fara exceptii: Ne mor medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fnpmf-solicita-adoptarea-legii-certificatului-verde/

Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) solicita tuturor parlamentarilor adoptarea legii certificatului verde “fara tergiversari, fara introducerea unor exceptii sau modalitati de a „fenta” masurile de sanatate publica si cu sanctiuni severe pentru cei care nu respecta legea.”

“Certificatul verde a fost introdus pe plan intern din perioada verii de mai multe state europene ca masura de limitare a transmiterii virusului SARS-CoV-2. In mod inexplicabil, aceasta masura nu a fost luata si de Romania decat partial in luna octombrie, cand numarul romanilor care mor zilnic fara vina a ajuns de ordinul sutelor. Ne mor bunicile si bunicii uitati in sate si in case. Ne mor mamele, tatii, fratii, surorile, copiii. Ne mor rudele, prietenii, vecinii si colegii.  Ne mor medicii de familie. Avem nevoie de o lege corecta acum, nu peste inca o luna si inca 15.000 de decese evitabile adaugate la cei 15.000 de morti de pana acum, din valul 4, si 30.000 de morti de valurile precedente.”, transmite FNPMF intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, s-a vazut deja in ultima saptamana efectele pozitive ale introducerii partiale a certificatului verde.

“Nu mai avem timp sa asteptam. Certificatul verde introdus in forma in care a fost adoptat la nivel european, in toate domeniile si pentru toate activitatile, fara exceptie, este cea mai sigura masura care poate fi adoptata de Parlament pentru a limita transmiterea virusului, a numarului de imbolnaviri si reducerea deceselor. Pentru a proteja vietile romanilor.”, mai precizeaza Federatia.

Medicii de familie mai spun ca certificatul verde sprijina indirect si campania de vaccinare, fara a introduce obligativitatea vaccinarii.

Romanii au posibilitatea de a alege – vaccin sau testare. Sau, fara certificat, accesul limitat la anumite activitati, telemunca, in functie de alegerile individuale ale fiecarui cetatean. Solicitam in egala masura sanctionarea severa a celor care nu respecta legea si nu verifica existenta certificatului verde.”, mai transmite FNPMF care adauga ca “este revoltator ca un medic de familie sa fie sanctionat cu sume intre 6.000 si 11.000 lei daca nu solicita pacientului adeverinta de la angajator pentru eliberarea certificatului de concediu medical, sau cu sume intre 5.000 si 10.000 daca nu completeaza planul de supraveghere pentru concediul medical, adica pentru o eroare birocratica, care nu pune viata nimanui in pericol.”

“In acelasi timp insa firmele si institutiile care nu verifica existenta certificatului verde si pun in pericol viata a sute sau mii de oameni zilnic risca, in prezent, o amenda de doar 2.000 pana la 10.000 lei. Facem apel la responsabilitate! Parlamentari, o tara intreaga va priveste!”, se mai arata in mesajul transmis de Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie.

Etichete: FNPMF, certificatul verde, obligativitate certificatul verde, medicii de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

 1. pall vera says:

  Vaccinatii se pot infecta, pot transmite infectia si pot face boala.
  Testarea este obligatorie si la vaccinati si la nevaccinati.
  Testarea este solicitata la urcarea in avion si vaccinatilor si nevaccinatilor !!!
  Ganditi medical, nu va amagiti daca vreti sa fim in siguranta.
  Testarea , masca si distantarea sunt obligatorii pentru vaccinati si nevaccinati.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: