Florin Citu: Toti trebuie sa respectam legea. Ii inteleg pe romani ca, dupa un an de zile, au obosit

29/03/2021

Florin Citu: Toti trebuie sa respectam legea. Ii inteleg pe romani ca, dupa un an de zile, au obosit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/florin-citu-toti-trebuie-sa-respectam-legea-ii-inteleg-pe-romani-ca-dupa-un-an-de-zile-au-obosit/

Premierul Florin Citu spune ca romanii pot sa protesteze atat timp cat nu incalca legislatia in vigoare. In noaptea de duminica spre luni, in mai multe orase din tara, inclusiv in Capitala, mii de oameni au protestat impotriva noilor restrictii.

“Romanii pot sa protesteze atat timp cat nu incalca legislatia in vigoare. (…) Dreptul de a avea o opinie in Romania ramane, avem opinii diferite. Pentru mine, foarte important este sa continue campania de vaccinare, este foarte important sa gasim cele mai bune masuri pentru a-i ajuta pe romani. Spitalele sunt foarte aglomerate, de aceea luam aceste masuri. (…) Oamenii trebuie sa respecte legea. Toti trebuie sa respectam legea. (…) Eu ii inteleg pe romani ca, dupa un an de zile, au obosit. Toti am obosit. Ne luptam cu pandemia de un an de zile si am facut toate eforturile. Am comandat doze de vaccin mai multe decat am avea nevoie pentru a ne asigura ca, daca este nevoie, si anul viitor vom avea acest vaccin, daca nu este nevoie vom putea sa exportam, pentru ca trebuie sa ajutam si populatia din jurul Romaniei, nu este de ajuns doar sa vaccinam cetatenii Romaniei daca vrem sa scapam de pandemie. Vom face toate eforturile si sunt gata sa stam la masa cu oricine vine cu solutii pentru a-i ajuta pe romani in aceasta perioada dificila”, a declarat premierul Florin Citu, citat de Agerpres.

El a subliniat ca masurile luate saptamana trecuta vizeaza incetinirea gradului de raspandire a virusului.

“Aceste masuri sunt unice in Europa, fiindca depind de gradul de incidenta. In toata Europa astfel de masuri sunt luate unitar pentru intreaga tara, in Romania sunt luate in functie de incidenta tocmai pentru ca stim ca exista deja in societate o oboseala dupa un an de zile in care am combatut aceasta pandemie, dar inca nu am trecut si este nevoie de inca un efort ca impreuna sa trecem peste aceasta perioada. Am luat aceste masuri pentru a incetini gradul de raspandire a virusului si pentru a ne permite sa acceleram campania de vaccinare”, a mai precizat prim-ministrul, potrivit susrei citate.

Potrivit demnitarului, in aprilie, numarul de persoane vaccinate anti-COVID va creste la 100.000 pe zi.

Etichete: vaccinare anti-covid, proteste pandemie, restrictii pandemie, florin citu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie