Florin Citu: Imi doresc sa nu ajungem la o situatie de carantinare a Bucurestiului

22/03/2021

Florin Citu: Imi doresc sa nu ajungem la o situatie de carantinare a Bucurestiului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/florin-citu-imi-doresc-sa-nu-ajungem-la-o-situatie-de-carantinare-a-bucurestiului/

Premierul Florin Citu spune ca nu isi doreste sa se ajunga la situatia de carantinare a Capitalei. El a spus ca opiniile venite de la Ministerul Sanatatii sunt importante, dar ca o decizie se va lua dupa ce vor fi ascultate toate punctele de vedere.

“Imi doresc sa nu ajungem la o situatie de carantinare a Bucurestiului. Ascult toate opiniile specialistilor, deciziile le luam dupa aceea. Opiniile de la Ministerul Sanatatii sunt importante, dar vom lua decizia dupa ce ascultam toate opiniile, de la prefect si primarii de sectoare. Astept intalnirea cu primarii de sectoare”, a declarat premierul la Digi24.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Boala hemoroidala

De asemenea, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat ca decizia ca Bucurestiul sa intre in carantina nu se va baza doar pe coeficientul de 6 infectari cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

“Nu doar indicele conduce la aceasta decizie. Specialistii spun foarte clar: sunt mai multi factori, printre care si acest indice de peste 6 la mie, care pot conduce la o astfel de decizie. Asadar, nu trebuie sa ne grabim, nu trebuie sa dam mesaje care eventual sa induca panica in populatie, trebuie sa fim foarte clari in declaratii (…), dar daca se va ajunge sa depasim indicele de 6 la mie, cu siguranta, impreuna cu DSU, cu toti factorii implicati, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a declarat si ministrul Bode la postul de televiziune citat.

Etichete: carantinare bucuresti, carantina bucuresti, indice de infectare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private

Florin Citu: Valul trei a inceput sa scada fara carantinare de tip lockdown