Florin Citu: Imi doresc sa nu ajungem la o situatie de carantinare a Bucurestiului

22/03/2021
Florin Citu: Imi doresc sa nu ajungem la o situatie de carantinare a Bucurestiului

Florin Citu: Imi doresc sa nu ajungem la o situatie de carantinare a Bucurestiului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/florin-citu-imi-doresc-sa-nu-ajungem-la-o-situatie-de-carantinare-a-bucurestiului/

Premierul Florin Citu spune ca nu isi doreste sa se ajunga la situatia de carantinare a Capitalei. El a spus ca opiniile venite de la Ministerul Sanatatii sunt importante, dar ca o decizie se va lua dupa ce vor fi ascultate toate punctele de vedere.

“Imi doresc sa nu ajungem la o situatie de carantinare a Bucurestiului. Ascult toate opiniile specialistilor, deciziile le luam dupa aceea. Opiniile de la Ministerul Sanatatii sunt importante, dar vom lua decizia dupa ce ascultam toate opiniile, de la prefect si primarii de sectoare. Astept intalnirea cu primarii de sectoare”, a declarat premierul la Digi24.

De asemenea, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat ca decizia ca Bucurestiul sa intre in carantina nu se va baza doar pe coeficientul de 6 infectari cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

“Nu doar indicele conduce la aceasta decizie. Specialistii spun foarte clar: sunt mai multi factori, printre care si acest indice de peste 6 la mie, care pot conduce la o astfel de decizie. Asadar, nu trebuie sa ne grabim, nu trebuie sa dam mesaje care eventual sa induca panica in populatie, trebuie sa fim foarte clari in declaratii (…), dar daca se va ajunge sa depasim indicele de 6 la mie, cu siguranta, impreuna cu DSU, cu toti factorii implicati, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a declarat si ministrul Bode la postul de televiziune citat.

Etichete: carantinare bucuresti, carantina bucuresti, indice de infectare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: