Florian Bodog: Sunt mandru sa va propun orasul Bucuresti ca noua casa pentru Agentia Europeana pentru Medicamente

27/09/2017

Florian Bodog: Sunt mandru sa va propun orasul Bucuresti ca noua casa pentru Agentia Europeana pentru Medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/florian-bodog-sunt-mandru-sa-va-propun-orasul-bucuresti-ca-noua-casa-pentru-agentia-europeana-pentru-medicamente/

Florian Bodog, ministrul Sanatatii si Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene au participat in data de 26 septembrie 2017, la Bruxelles, la evenimentul public de promovare a candidaturii Romaniei pentru relocarea, la Bucuresti, a Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA).

“Sunt mandru sa va propun orasul Bucuresti ca noua casa pentru Agentia Europeana pentru Medicamente si va asigur ca suntem pregatiti sa intram intr-un parteneriat pe temen lung. Sunt increzator ca relocarea EMA la Bucuresti se va dovedi a fi un pas benefic atat pentru agentie, cat si pentru tara noastra care, in prezent, nu gazduieste nicio institutie a UE. Vreau sa subliniez faptul ca, in vederea asigurarii continuitatii activitatii EMA, am ales o locatie moderna, high-tech, situata intr-un nou centru business al Capitalei unde au sediul mai multe companii multinationale, cu acces facil la aeroport. De asemenea, Ministerul Sanatatii, in vederea relocarii expertilor si a familiilor lor in Romania, va infiinta un Departament de Sprijin privind Serviciile de Relocare (DSRS), special desemnat pentru a asigura o tranzitie fara probleme. Stiu ca Romania se bucura de o traditie puternica, recunoscuta international in cercetarea medicala si in stiinta farmaceutica si va aduce un plus de valoare activitatii prestate de Agentia Europeana pentru Medicamente”, a declarat ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog intr-un comunicat de presa.

Continut educational:

Cursuri GRATUITE
puncte EMC:

Click Acces cursuri

In cursa pentru EMA, Romania va concura alaturi de Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Suedia.

Potrivit sursei mentionate, la Bruxelles, ministrul Sanatatii a discutat si cu Vytenis Andriukaitis, Comisarul European pentru Sanatate. Au fost abordate teme importante precum situatia vaccinarii si acoperirea vaccinala in Romania, accesul pacientilor romani la medicamente si masuri de stopare a exportului paralel.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: