Florian Bodog: In aceasta saptamana va intra prima cantitate de ROR, cele 10.000 de doze

03/05/2017

Florian Bodog: In aceasta saptamana va intra prima cantitate de ROR, cele 10.000 de doze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/florian-bodog-in-aceasta-saptamana-va-intra-prima-cantitate-de-ror-cele-10-000-de-doze/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca in cursul acestei saptamani primele 10.000 de doze de vaccin antirujeolic (ROR) vor ajunge la Unifarm si, respectiv, la Directiile de Sanatate Publica, urmand a fi distribuite cu prioritate catre cele 10 judete unde s-a constatat lipsa vaccinului.

“In aceasta saptamana va intra prima cantitate de ROR, adica cele 10 mii de doze pe care le-am colectat de la toate depozitele din tara si pe care le-am notificat, nu puteam sa le oprim, dar le-am notificat si distribuitorii au raspuns apelului nostru si le-au blocat in depozite. Aceste doze sunt asteptate sa ajunga la UNIFARM sau Directiile de sanatate publica in aceasta saptamana, iar celelalte 110 mii de doze vor ajunge in saptamana care urmeaza. Cele 10 mii de doze vor fi trimise, cu prioritate in judetele in care sunt probleme, in judetele in care s-a semnalat ca nu exista vaccin, sunt cele 10 judete”, a declarat Florian Bodog, conform Agerpres.

Demnitarul a subliniat ca desi exista judete aprovizionate cu vaccin ROR, “rata de vaccinare continua sa fie mica”.
 “L-am rugat pe secretarul de stat care se ocupa de asistenta medicala sa faca o analiza si sa mearga personal in aceste judete, sa vada care sunt cauzele si sa incerce sa identifice solutii pentru a creste rata de vaccinare”, a mai afirmat ministrul conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19