Florian Bodog despre campania de vaccinare: Ma voi implica personal

31/07/2017

Florian Bodog despre campania de vaccinare: Ma voi implica personal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/florian-bodog-despre-campania-de-vaccinare-ma-voi-implica-personal/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a dat asigurari ca nu vor exista intarzieri cauzate de finantare si ca se va implica personal in derularea campaniei de vaccinare a copiilor impotriva rujeolei.

“Ma voi implica personal si prin reprezentantul meu aici, directorul Directiei de Sanatate Publica si colegii parlamentari vom urmari ca lucrarile sa se desfasoare intr-un ritm sustinut, sa se respecte toate graficele. Nu doresc nicio intarziere a acestui proiect si vreau sa va asigur ca din cauza finantarii nu vor exista intarzieri. Incepand de astazi, am facut apel la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate ca toate farmaciile din tara sa afiseze mesaje pro vaccinare pentru rujeola. In acelasi timp, fiecare director de directie de sanatate public isi face propria strategie. Voi avea saptamana viitoare o videoconferinta cu acestia pentru a afla care sunt pasii pe care i-au facut si daca mai este nevoie sa facem noi ceva din punct de vedere al ministerului”, a declarat ministrul sanatatii potrivit Agerpres.

El a mai anuntat ca viitoarea Lege a sanatatii va include anumite prevederi pentru situatiile in care parintii vor sa refuze vaccinarea copiilor.

“La momentul de fata nu exista nicio prevedere legala care sa le interzica acest lucru sau care sa le induca o obligatie. In noua lege a sanatatii exista obligatii exprese si exista prevazut faptul ca parintele care semneaza ca nu isi vaccineaza copilul isi asuma toata responsabilitatea”, a mai spus Florian Bodog conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: