Firea: Deschidem spitalul modular Covid din Pipera, care va functiona ca sectie externa a Spitalului Victor Babes

06/08/2020

Firea: Deschidem spitalul modular Covid din Pipera, care va functiona ca sectie externa a Spitalului Victor Babes

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/firea-deschidem-spitalul-modular-covid-din-pipera-care-va-functiona-ca-sectie-externa-a-spitalului-victor-babes/

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca de vineri va fi deschis spitalul modular – sectie externa a Spitalului Victor Babes, destinat tratarii cazurilor de Covid-19.

“Am gasit cadre medicale care sa ii trateze pe pacientii cu coronavirus si de vineri deschidem spitalul modular COVID din Pipera, care va functiona ca sectie externa a Spitalului Victor Babes. Avem 400 de locuri pentru pacienti si o zona foarte generoasa pentru cadrele medicale”, a precizat primarul general, pentru Romania Tv, citata si de Agerpres.

Ea a mentionat ca Primaria Capitalei a facut demersurile necesare pentru asigurarea personalului medical, desi a solicitat si sprijinul Ministerului Sanatatii in acest sens.

“Am respectat tot ceea ni s-a solicitat, ca dotari. Spitalul modular din Pipera are standarde civilizate si ii poate primi pe pacientii cu forme usoare care se interneaza initial la spitalul Victor Babes. Sunt conditii de tratament si de cazare foarte bune. Sunt saloane cu maximum doua paturi, baie proprie, toalete, boiler, televizoare, wi-fi; contract cu o firma de catering – deci o alimentatie corespunzatoare. Dar vreau sa va spun un lucru – si este realmente strigator la cer. Noi am comunicat Ministerului Sanatatii ca facem toate aceste eforturi, desi bugetul nostru a fost masacrat realmente – si este posibil sa avem in curand conturile pur si simplu blocate de catre omul de afaceri Costica Costanda, pentru decizii de acum 16-17 ani – dar macar sa faca minimul de gest sa ne sprijine cu cadre medicale. Nici pana in ziua de azi…”, a mai spus Gabriela Firea, potrivit surselor citate.

Etichete: spital modular covid, spital covid bucuresti, spitalul victor babes bucuresti

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Nicolae says:

    Minciuni la dotări.Electoral.D-na primar mă dezamăgit total.Nu a calculat impactul psihologic și emoțional al amaritului de bolnav mutat noaptea de d-l Imbri

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: