FID: Peste 350 de milioane de adulti prezinta risc ridicat de a dezvolta diabet de tip 2

16/11/2017

FID: Peste 350 de milioane de adulti prezinta risc ridicat de a dezvolta diabet de tip 2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fid-peste-350-de-milioane-de-adulti-prezinta-risc-ridicat-de-a-dezvolta-diabet-de-tip-2/

Un adult din unsprezece din lume (425 de milioane) sufera de diabet, cu 10 milioane mai multi decat in 2015, a anuntat Federatia Internationala a Diabetului (FID), cu prilejul zilei mondiale consacrate acestei maladii, marcata pe 14 noiembrie, relateaza AFP.

“Diabetul este una dintre cele mai mari urgente sanitare mondiale. Sunt necesare mai multe actiuni (…) pentru a reduce povara economica si sociala” pe care o reprezinta, mentioneaza FID intr-un comunicat  potrvit AFP>

In comunicatul contine date statistice referitoare la adulti intre 20 si 79 de ani, Federatia estimeaza ca “diabetul reprezinta 12% din cheltuielile pentru sanatate mondiale (727 miliarde de dolari, 618 miliarde de euro)”.

Continut educational:

Diabetul, “care este asociat cu un anumit numar de complicatii care afecteaza ochii, inima, rinichii, nervii si picioarele”, va afecta circa 629 de milioane de persoane in 2045, mai prezice FID, dupa cum relateaza si Agerpres.

“Peste 350 de milioane de adulti prezinta acum risc ridicat de a dezvolta diabet de tip 2”, respectiv cu 34 de milioane in plus fata de 2015, mai transmite Federatia in comunicat.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati