Femeile care consuma mult peste prezinta risc scazut de boli cardiovasculare

07/12/2011

Femeile care consuma mult peste prezinta risc scazut de boli cardiovasculare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/femeile-care-consuma-mult-peste-prezinta-risc-scazut-de-boli-cardiovasculare/

Riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare scade simtitor in cazul femeilor care consuma cu regularitate peste bogat in acizi grasi omega 3, se arata intr-un nou studiu citat de Agerpres.

Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 49.000 de femei cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani, pe parcursul a opt ani.

“Femeile care timp de opt ani au consumat peste rareori sau deloc au un risc crescut cu 50% de a dezvolta probleme cardiovasculare fata de cele care au avut acest aliment la masa in mod regulat”, subliniaza cercetatorii.

Printre speciile de peste pe care cele mai multe dintre femeile care au luat parte la acest studiu au afirmat ca le consuma frecvent se numara: codul, somonul, macroul sau heringul, toate acestea fiind bogate in omega3.

“Pentru a ne bucura de binefacerile consumului de peste sau de ulei de peste, trebuie sa urmam recomandarile dietetice prin care suntem sfatuiti sa mancam peste la mesele principale de cel putin doua ori pe saptamana”, a spus Marin Strom, unul dintre autorii studiului.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocolul de tratament in cazul pacientilor cu Covid-19, modificat si publicat in Monitorul Oficial

Un medic oftalmolog de la Galati a decedat din cauza Covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat ca se va vaccina impotriva Covid-19

Interventie neurochirurgicala in premiera nationala, la Timisoara

Peste 80 de voluntari ajuta Directia de Sanatate Publica Sibiu