Federatia “Solidaritatea Sanitara”, solidara cu Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie

06/07/2016

Federatia “Solidaritatea Sanitara”, solidara cu Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/federatia-solidaritatea-sanitara-solidara-cu-federatia-nationala-a-sindicatelor-din-administratie/

Federatia Solidaritatea SanitaraFederatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania anunta ca este solidara cu greva declansata de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie si considera ca solicitarile acesteia sunt legitime si indreptatite.

Potrivit unui comunicat, sindicalistii sustin ca sprijinirea actiunilor de protest este determinata atat de faptul ca in Sanatate exista o categorie de salariati aflati pe functiile comune cu angajatii din Administratie, respectiv personalul nemedical (numit impropriu TESA), cat si de discriminarile salariale care continua sa existe in sectorul sanitar.

Acestia precizeaza ca sustinerea revendicarilor FNSA este completata astfel de cateva solicitari specifice sistemului sanitar, centrate pe eliminarea discriminarilor salariale, dupa cum urmeaza: eliminarea discriminarilor personalului nemedical (TESA) prin acordarea celui mai mare salariu in plata existent la nivel national pentru fiecare functie/post din aceasta categorie de salariati; introducerea salarizarii diferentiate, in functie de tipul unitatii sanitare; introducerea acestei categorii de personal in Anexa nr. III din Legea nr. 284/2010, Familia ocupationala de functii bugetare ‘Sanatate’ si armonizarea salariilor cu functiile de conducere specifice.

Ei mai mentioneaza eliminarea discriminarilor salariale existente intre asistentele medicale absolvente de postliceala si asistentele medicale absolvente de studii superioare prin echivalarea salariala si introducerea posibilitatii de echivalare a studiilor, precum si modificarea Regulamentului de garzi in sensul solicitat de Federatia ‘Solidaritatea Sanitara’, incluzand plata adecvata si acordarea tuturor drepturilor salariale pentru medicii care fac garzi.

“In conditiile in care nu sunt solutionate revendicarile majore, atat cele comune celor doua organizatii cat si cele specifice, luam in considerare posibilitatea de a ne alatura grevei”, se mai spune in comunicat, potrivit Agerpres.

Sindicalistii din administratie au organizat, marti, o greva de o ora la inceputul programului de lucru, urmand ca, in data de 19 iulie sa fie organizata o greva pe termen nelimitat, ca urmare a declansarii de catre Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a conflictului colectiv de munca la nivel national.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: