Federatia “Solidaritatea Sanitara” renunta la proteste

16/03/2018

Federatia “Solidaritatea Sanitara” renunta la proteste

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/federatia-solidaritatea-sanitara-renunta-la-proteste/


Federatia Sindicala “Solidaritatea Sanitara” renunta la proteste pana la sfarsitul negocierilor pe regulamentul de sporuri, dar in cazul in care nu vor fi atinse obiectivele va reevalua situatia si va “deschide poarta protestelor”.

“Tinand cont ca inca ne aflam in procesul de negocieri, consiliul de coordonare al Federatiei “Solidaritatea Sanitara” a decis ca nu va intra in actiuni de protest, iar decizia finala o vom lua la sfarsitul negocierilor pe regulamentul de sporuri. De asemenea, vom reevalua efectul de ansamblu al Legii salarizarii, dupa data de 15 aprilie, cand vom avea impactul exact la nivelul fiecarui salariat al acestei legi. Deocamdata nu intram in proteste, dar nu le excludem daca esueaza negocierile si nu ne atingem obiectivele in negocierile pe regulamentele de sporuri, mai exact pe anexa 10″, a declarat, joi, Viorel Rotila, managerul sindical al Federatiei “Solidaritatea Sanitara”, la finalul Consiliului federatiei sindicale.

Acesta a precizat ca in ceea ce priveste sporurile din sector, acestea trebuie sa se apropie cat mai mult de 100% de nivelul sporului pe care medicii si asistentele medicale l-au avut la 1 ianuarie 2018.

“In acest moment, daca ne gandim la anexa 10, trebuie sa ne apropiem cat mai mult de 100% din nivelul sporului pe care medicii si asistentele medicale l-au avut la 1 ianuarie 2018, tinand cont ca pentru restul categoriilor din sanatate suntem deja la acest nivel. Un al doilea element il constituie corpul principal al regulamentului de sporuri, care trebuie sa ramana asa cum l-am negociat in acest moment. (…) Doamna ministru (Sorina Pintea, ministrul Sanatatii n.r) a spus ca ne intalnim la negocieri in continuare si vedem ce solutii gasim pentru aceasta actiune. Noi acceptam punctul de vedere, venim cu solutii alternative, dar la acest moment suntem convinsi ca exista solutia, nu stiu daca 100%, dar foarte aproape de 100% din sporurile anterioare, sa rezolvam acest nivel al problemei raportat la Ministerul Sanatatii”, a mai zis Rotila citat de Agerpres.

De asemenea, si presedintele “Solidaritatea Sanitara”, Gabriel Predica, considera ca in cazul in care vor fi scaderi salariale si discrepante intre ceea ce s-a declarat ca va castiga o anume categorie profesionala si ce va fi in fapt, atunci “vom reevalua situatia si vom deschide poarta protestelor”.

“Luna viitoare sindicatul se va mai intalni odata, in functie de amploarea fenomenului, respectiv daca exista vreo scadere salariala, daca apar situatii de scaderi salariale si daca apar situatii in care discrepanta este enorma intre ceea ce a fost declarat ca va castiga o anume categorie profesionala si ce va fi in fapt, atunci vom reevalua situatia si vom deschide si poarta protestelor”, a spus Gabriel Predica conform sursei mentionate.

Federatia “Solidaritatea Sanitara” a avut Consiliul Coordonator Extraordinar, joi, 15 martie, eveniment la care a participat si ministrul Sanatatii Sorina Pintea.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: