Federatia “Solidaritatea Sanitara” organizeaza o greva de avertisment

02/04/2024
Federatia “Solidaritatea Sanitara” organizeaza o greva de avertisment

Federatia “Solidaritatea Sanitara” organizeaza o greva de avertisment

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/federatia-solidaritatea-sanitara-organizeaza-o-greva-de-avertisment/

Miercuri, 3 aprilie 2024, intre orele 12:00 si 13:00, Federatia „Solidaritatea Sanitara” organizeaza o greva de avertisment.

La aceasta actiune de protest participa, in conditiile prezentate in Decalogul grevei de avertisment, membrii de sindicat si alti angajati din sanatate care au semnat pe listele de greva ale sindicatele afiliate la Federatia Solidaritatea Sanitara.

“Toti angajatii din sanatate pot sa-si exprime solidaritatea cu participantii la greva daca sunt nemultumiti de situatia actuala si sustin revendicarile protestului, in conditiile precizate in Decalogul grevei de avertisment. Aceasta actiune de protest este o forma de exprimare a nemultumirii fata de refuzul guvernantilor de a onora revendicarile legitime ale angajatilor din sanatate, pe primul loc aflandu-se modalitatea de recompensare a participarii la asigurarea continuitatii serviciilor medicale.”, transmite Solidaritatea Sanitara intr-un comunicat de presa.

Potrivit organizatiei sindicale, protestul este important si din perspectiva pregatirii actiunilor viitoare, solidaritatea dovedita de angajatii din sanatate fiind un important mesaj transmis guvernantilor privind necesitatea respectarii drepturilor angajatilor din sanatate.

“Necunoasterea a ceea ce inseamna o greva in sanatate este o situatie mentinuta intentionat si utilizata impotriva angajatilor din sanatate de catre guvernanti. Atunci cand fiecare angajat stie ce trebuie sa faca in caz de greva aceasta devine posibila, generand capacitatea de negociere a drepturilor angajatilor.”, a mai transmits, Federatia „Solidaritatea Sanitara”.

Etichete: greva de avertisment sanatate, federatia solidaritatea sanitara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: