Federatia „Solidaritatea Sanitara” a lansat Calculatorul Salariilor din Sanatate (CSS)

09/08/2023
Federatia „Solidaritatea Sanitara” a lansat Calculatorul Salariilor din Sanatate (CSS)

Federatia „Solidaritatea Sanitara” a lansat Calculatorul Salariilor din Sanatate (CSS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/federatia-solidaritatea-sanitara-a-lansat-calculatorul-salariilor-din-sanatate-css/

Federatia „Solidaritatea Sanitara” a lansat o aplicatie pentru angajatii din domeniul sanatatii care arata atat veniturile salariale actuale, cat si cele pe care acestia le-ar avea daca s-ar aplica proiectul legii salarizarii (partea privitoare la angajatii din sectorul public de sanatate) negociat de catre cele doua federatii sindicale reprezentative cu Ministerul Sanatatii. Este vorba de Calculatorul Salariilor din sanatate (CSS) si poate fi accesat AICI.

Organziatia sindicala isi motiveaza masura lansarii acestui calculator al salariilor din sanatate. Unul dintre motive, potrivit sursei citate, este pentru a clarifica „misterul” proiectului de lege (parte privitoare la Sanatate) negociat de partenerii sociali cu Ministerul Sanatatii, oferind informatii usor de inteles.

Un alt motiv invocat este acela de a corecta eventualele erori ale acestui proiect de lege.

“Deoarece stim ca cea mai buna verificare a unor prevederi o ofera confruntarea loc cu realitatea, analiza impactului fiind o actiune obligatorie pentru fiecare proiect de lege, aplicatia va ofera posibilitatea de a va exprima punctul de vedere si observatiile menite sa corecteze eventualele erori. Suntem siguri ca IMPREUNA putem face ca toate lucrurile sa fie mai bune! Pentru a va arata, in mod transparent, ceea ce am construit in acest proiect de lege. Membrii sindicatelor afiliate la Federatia „Solidaritatea Sanitara” au dreptul sa stie ce am propus, sustinut si negociat. Am extins aceasta posibilitate (cu unele limite si doar pentru o perioada) si la angajatii care nu au aceasta calitate.”, transmite Federatia „Solidaritatea Sanitara”.

Totusi, acesta aplicatie va arata drepturile salariale actuale comparativ cu cele pe care le-ati avea DACA s-ar aplica proiectul de lege in forma negociata cu Ministerul Sanatatii.

“Nu avem garantii ca noua lege a salarizarii va avea forma pe care o propunem impreuna cu Ministerul Sanatatii (ca Ministerul Muncii va prelua aceasta forma si ca Parlamentul o va aproba). Putem insa sa actionam impreuna pentru a-i determina sa preia aceasta forma! Evident, daca veti aprecia ca echitabile prevederile acestui proiect de lege.”, mai transmite organizatia sindicala.

Etichete: salarii sanatate, calculatorul salariilor din sanatate, federatia solidaritatea sanitara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: