Federatia SANITAS: Mentinerea in sistem a salariatilor angajati in perioada pandemiei

23/06/2021

Federatia SANITAS: Mentinerea in sistem a salariatilor angajati in perioada pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/federatia-sanitas-mentinerea-in-sistem-a-salariatilor-angajati-in-perioada-pandemiei/

Federatia SANITAS spune ca drepturile castigate odata cu adoptarea Legii nr. 5/2021 de salariatii din sistemul de sanatate sunt “pe deplin meritate iar incercarea actualului Guvern de a proroga termenele de acordare a acestora este un gest pripit si inechitabil”.

Miercuri, 23 iunie 2021, Ministerul Afacerilor Interne a organizat o dezbatere publica pe tema mai multor proiecte de acte normative, printre care si Proiectul Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind suspendarea aplicarii prevederilor Legii nr. 5/2021 privind Statutul personalului profesionist operativ de interventie din cadrul serviciilor civile care asigura asistenta publica medicala de urgenta si prim ajutor calificat.

In cadrul discutiilor, reprezentantii Federatiei Sanitas au sustinut:

– Amanarea consultarilor pentru avizarea/respingerea proiectului de OUG;
– Organizarea unei intalniri distincte cu Federatia SANITAS, cu participarea Ministerului Sanatatii, in cadrul careia sa se identifice solutii reale pentru:

• Mentinerea in sistem a salariatilor angajati in perioada pandemiei;
• Realizarea unui plan national de recrutare si formare de personal necesar in sistemul de Ambulanta in vederea inlocuirii personalului ce urmeaza sa se pensioneze;

Potrivit unui comunicat al Sanitas, reprezentatii M.A.I. prezenti la intalnire au fost de acord cu necesitatea mentinerii angajatilor recrutati in pandemie si au promis sustinerea acestui demers.

De asemenea, conform sursei citate, au fost de acord cu organizarea unei intalniri pentru discutii concentrate pe identificarea unor solutii echitabile si realiste pentru a evita depopularea de specialisti a Sistemului Public de Ambulanta, ca urmare a pensionarii anticipate.

“Federatia SANITAS apreciaza ca drepturile castigate odata cu adoptarea Legii nr. 5/2021 de salariatii din sistem sunt pe deplin meritate iar incercarea actualului Guvern de a proroga termenele de acordare a acestora este un gest pripit si inechitabil. Totodata suntem constienti si preocupati de deficitul de personal care s-ar crea si care ar pune in pericol populatia tarii care are nevoie de servicii de sanatate de urgenta bine structurate si de calitate, motiv pentru care speram ca institutiile abilitate vor organiza in regim de urgenta consultari eficiente pentru realizarea unei strategii coerente, pe termen scurt si mediu, care sa mentina un nivel optim al serviciilor medicale de urgenta.”, mai precizeaza Federatia Sanitas in comunicatul de presa.

Etichete: angajati sistemul sanitar pandemie, federatia sanitas

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: