Federatia Sanitas |A fost semnat Contractul Colectiv de Munca la nivel de sector “Sanatate”

06/09/2023
Federatia Sanitas |A fost semnat Contractul Colectiv de Munca la nivel de sector “Sanatate”

Federatia Sanitas |A fost semnat Contractul Colectiv de Munca la nivel de sector “Sanatate”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/federatia-sanitas-a-fost-semnat-contractul-colectiv-de-munca-la-nivel-de-sector-sanatate/

Contractul Colectiv de Munca la nivel de sector “Sanatate” negociat de Federatia Sanitas cu Ministerul Sanatatii, a fost semnat.

“Dupa negocieri care au durat mai bine de un an, am semnat astazi un nou contract colectiv de munca avantajos pentru membrii nostri de sindicat din sectorul public de Sanatate. Drepturile celor pe care ii reprezentam sunt mai bine protejate si, ceea ce este foarte important, nu numai ca am conservat ceea ce obtinusem in CCM-urile anterioare pentru angajati, ci am reusit sa obtinem si drepturi suplimentare. Sub incidenta documentului semnat astazi intra angajatii din toate institutiile sanitare aflate in subordinea sau coordonarea Ministerului Sanatatii, precum si cele aflate in subordinea autoritatilor locale si a institutiilor publice cu retea sanitara proprie. In perioada urmatoare ne vom concentra pe negocierile unui CCM la nivel de Asistenta Sociala, negocieri care sunt deja incepute”, a declarat Leonard Barascu, presedintele Federatiei SANITAS.

Potrivit organizatiei sindicale, drepturile esentiale garantate sunt:

Dreptul angajatilor din sanatate la CO suplimentar pentru vechime in munca, fidelitate si conditii de munca.
Dreptul angajatilor cu mai multe contracte individuale de munca de a-si lua concediul de odihna in aceeasi perioada la toate contractele.
Dreptul angajatilor care lucreaza in ture la pauza de masa de 30 de minute, inclusa in timpul de lucru.
Recunoasterea dreptului la concediul de odihna neefectuat in anii anteriori din cauza activitatii desfasurate in interesul institutiei.
La calculul indemnizatiei de concediu de odihna trebuie sa se ia in considerare si indemnizatia de hrana, prevedere obligatorie pentru toate unitatile sanitare dupa inregistrarea prezentului CCM.

Anexa 13 care cuprinde principii, aplicabile viitoarei legi a salarizarii, menite sa apere drepturile esentiale ale angajatilor din sectorul public de sanatate si sa garanteze o lege mai echitabila si predictibila.
O procedura obligatorie aplicabila cercetarii disciplinare prealabile care va feri angajatii de abuzuri.

“Consideram ca actuala forma a CCM este una mai buna decat cele anterioare si apreciem disponibilitatea si flexibilitatea echipei de negociere a Ministerului Sanatatii sub directa conducere a domnului Ministru Alexandru Rafila.”, a mai precizat Federatia Sanitas.

Noul Contract Colectiv de Munca isi va produce efectele odata cu inregistrarea documentului la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Etichete: contractul colectiv de munca sanatate, federatia sanitas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: