FDA: Doua tipuri de pompe pentru insulina, retrase din cauza riscului de a fi atacate cibernetic

28/06/2019

FDA: Doua tipuri de pompe pentru insulina, retrase din cauza riscului de a fi atacate cibernetic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-doua-tipuri-de-pompe-pentru-insulina-retrase-din-cauza-riscului-de-a-fi-atacate-cibernetic/

Doua tipuri de pompe pentru insulina au fost retrase de producator din cauza riscului de a fi atacate cibernetic, potrivit anuntului facut de Food and Drug Administration (FDA).
Este vorba de pompele pentru insulina tip MiniMed 508 si MiniMed Paradigm care acum sunt verificate de catre producator.

Potrivit Reuters, FDA (Autoritatea de reglementare in domeniul medicamentelor din Statele Unite ale Americii) nu a primit pana acum raportari ale unor eventuale daune provocate pacientilor cu diabet prin atacarea cibernetica a pompelor cu insulina.

Continut educational:

S-a ajuns la aceasta situatia dupa ce in ultimii ani, dispozitivele pentru diabetici au devenit tot mai sofisticate , unele putand fi controlate prin aplicatii pentru smartphone.

“O persoana care are cunostinte tehnice si echipament adecvat ar putea sa se conecteze wireless la o pompa cu insulina aflata in apropiere, sa schimbe setarile si sa controleze modul in care se administreaza insulina”, spun reprezentantii compania care va retrage pompele de insulina, conform sursei citate.

Potrivit datelor oferite de producator, la acest moment, in lume exista aproximativ 4.000 de pacienti cu diabet care folosesc pompele de insulina ce pot fi atacate cibernetic.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid