FDA: Doua tipuri de pompe pentru insulina, retrase din cauza riscului de a fi atacate cibernetic

28/06/2019

FDA: Doua tipuri de pompe pentru insulina, retrase din cauza riscului de a fi atacate cibernetic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-doua-tipuri-de-pompe-pentru-insulina-retrase-din-cauza-riscului-de-a-fi-atacate-cibernetic/

Doua tipuri de pompe pentru insulina au fost retrase de producator din cauza riscului de a fi atacate cibernetic, potrivit anuntului facut de Food and Drug Administration (FDA).
Este vorba de pompele pentru insulina tip MiniMed 508 si MiniMed Paradigm care acum sunt verificate de catre producator.

Potrivit Reuters, FDA (Autoritatea de reglementare in domeniul medicamentelor din Statele Unite ale Americii) nu a primit pana acum raportari ale unor eventuale daune provocate pacientilor cu diabet prin atacarea cibernetica a pompelor cu insulina.

S-a ajuns la aceasta situatia dupa ce in ultimii ani, dispozitivele pentru diabetici au devenit tot mai sofisticate , unele putand fi controlate prin aplicatii pentru smartphone.

“O persoana care are cunostinte tehnice si echipament adecvat ar putea sa se conecteze wireless la o pompa cu insulina aflata in apropiere, sa schimbe setarile si sa controleze modul in care se administreaza insulina”, spun reprezentantii compania care va retrage pompele de insulina, conform sursei citate.

Potrivit datelor oferite de producator, la acest moment, in lume exista aproximativ 4.000 de pacienti cu diabet care folosesc pompele de insulina ce pot fi atacate cibernetic.

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Daniel oprea says:

    As dori sa imi iau si eu o pompa de insulina va rog frumos

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: