FDA amana autorizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru adolescenti

01/11/2021
FDA amana autorizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru adolescenti

FDA amana autorizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru adolescenti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-amana-autorizarea-vaccinului-anti-covid-moderna-pentru-adolescenti/

FDA, autoritatea cu rol de reglementare pe piata medicamentelor din Statele Unite a decis sa amane autorizarea pentru adolescenti a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna, potrivit AFP.

La finalul saptamanii trecute, FDA “a informat compania Moderna ca are nevoie de un interval de timp suplimentar pentru a evalua recentele analize internationale privind riscul de miocardita dupa vaccinare”, a precizat compania Moderna intr-un comunicat citat si de Agerpres.

Examinarea datelor privind recomandarea vaccinului Moderna pentru tinerii din grupa de varsta 12-17 ani ar putea sa dureze pana in ianuarie 2022, a precizat compania americana.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, cazurile de miocardita depistate dupa vaccinarea cu seruri ce au la baza tehnologia ARN mesager sunt rare.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech a fost autorizat recent in Statele Unite, cu doza redusa, pentru copiii din grupa de varsta 5-11 ani.

Potrivit surselor citate, Compania Moderna a anuntat deja ca va astepta, inainte sa solicite aprobarea FDA pentru aceasta grupa de varsta, ca agentia americana sa se pronunte mai intai asupra autorizarii vaccinului sau pentru adolescentii din grupa 12-17 ani.

Etichete: vaccin anti-covid moderna, vaccin moderna adolescenti, FDA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: