FDA a autorizat a treia doza de vaccin anti-Covid pentru pacientii cu boli autoimune

13/08/2021
FDA a autorizat a treia doza de vaccin anti-Covid pentru pacientii cu boli autoimune

FDA a autorizat a treia doza de vaccin anti-Covid pentru pacientii cu boli autoimune

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-a-treia-doza-de-vaccin-anti-covid-pentru-pacientii-cu-boli-autoimune/

Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente (FDA) a autorizat a treia doza de vaccin anti-COVID-19 pentru persoanele care sufera de boli autoimune, relateaza EFE.

Potrivit autoritatii americane de reglementare, la acest moment este vorba de un mic grup de persoane format din cei care au suferit un transplant de organe sau cei diagnosticati cu o boala autoimuna, transmite si Agerpres.

“Dupa o revizuire exhaustiva a datelor disponibile, FDA a determinat ca acest grup mic si vulnerabil de persoane poate beneficia de a treia doza de vaccin de la Pfizer-BioNTech sau Moderna”, a declarat responsabila FDA, Janet Woodcock, potrivit surselor citate.

In acest sens. oficialul american vorbit desore noul val al pandemiei si de riscul ridicat al contractarii unei boli grave de catre aceste persoane, avand in vedere capacitatea lor redusa de a combate infectiile.

Pentru restul persoanelor aflate in afara acestui grup si care au fost vaccinate cu schema completa, FDA a precizat ca “sunt protejate adecvat si nu au nevoie in acest moment de o doza suplimentara de vaccin anti-COVID-19”.

SUA se alatura asftel altor tari europene si Israelului care au anuntat ca in urmatoarele saptamani vor incepe administrarea celei de-a treia doze de vaccin persoanelor care fac parte din categoriile de risc.

Etichete: doza a treia, a treia doza de vaccin anti-covid, FDA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: