Farmacistii solicita ca adaosul la medicamentele scumpe sa nu mai fie limitat

03/01/2024
Farmacistii solicita ca adaosul la medicamentele scumpe sa nu mai fie limitat

Farmacistii solicita ca adaosul la medicamentele scumpe sa nu mai fie limitat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/farmacistii-solicita-ca-adaosul-la-medicamentele-scumpe-sa-nu-mai-fie-limitat/

Vicepresedintele Comisiei de sanatate din Camera Deputatilor Emanuel Ungureanu si reprezentanti ai asociatiilor de farmacii independente din Romania au solicitat Guvernului amendarea legislatiei astfel incat adaosul farmaceutic la medicamentele scumpe sa nu mai fie limitat la 35 de lei.

“Daca pana maine, atentie mai este o singura zi, Guvernul prin Ministerul Sanatatii (…) nu echilibreaza masurile fiscale, farmaciile nu isi vor mai permite sa aduca medicamente scumpe cu adaosuri foarte mici si oamenii mor cu zile. Mesajul meu nu este unul politic”, a afirmat Ungureanu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, presedintele Colegiului Farmacistilor din Cluj, Elena Dinte, sustine ca nu stie ce le va spune pacientilor dupa 1 ianuarie, daca situatia nu se va schimba.

“Chiar daca ar veni pacientul in farmacie sa isi plateasca medicamentul, taxele catre stat si comisionul bancar depasesc castigul farmaciei. Nu as sti ce sa le spun pacientilor de la 1 ianuarie. Probabil ca, in primele zile, vom elibera partiale de prescriptie, dar, dupa aceea, dragi pacienti, probabil ca veti picheta farmaciile in cautarea medicamentului care va asigura viata”, a transmis Elena Dinte.

De asemenea, si presedintele Colegiului Farmacistilor din Calarasi, Costel Grigore, a explicat ca problema a aparut odata cu noul Cod fiscal care impune un nivel de taxe de 1% sau 3% (pentru farmaciile micro) din cifra de afaceri, al carui efect este ca ‘impozitul care trebuie platit de farmacie depaseste adaosul pe care ea il realizeaza ca venit’.

 

Etichete: adaos medicamente, medicamente scumpe, legislatie farmaceutica

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: