Farmacistii cer demisia directorului Monica Lazar de la Ministerul Sanatatii

06/09/2017

Farmacistii cer demisia directorului Monica Lazar de la Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/farmacistii-cer-demisia-directorului-monica-lazar-de-la-ms/

Reprezentantii Colegiului Farmacistilor din Romania au solicitat miercuri demisia directorului Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii Monica Lazar.

Motivul il reprezinta “declaratii iresponsabile care afecteaza buna functionare a farmaciilor”, precum si pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu in supravegherea si controlul activitatii unitatilor farmaceutice.

“In urma declaratiilor facute de reprezentanti ai Ministerului Sanatatii in cadrul dezbaterii publice organizate pe 4 septembrie 2017, Colegiul Farmacistilor din Romania solicita public demisia directorului Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii pentru declaratii iresponsabile care afecteaza buna functionare a farmaciilor, precum si pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu in supravegherea si controlul activitatii unitatilor farmaceutice. Doamna director farm. Monica Lazar a declarat in cadrul dezbaterii publice ca farmaciile actuale sunt ‘o bomba’, incercand sa justifice modificari inoportune ale Legii Farmaciei si a Normelor metodologice de aplicare, modificari care, de altfel, au fost facute fara a consulta pe cei pe care ii vizeaza direct: farmacisti”, scrie intr-un comunicat al Colegiului Farmacistilor.

De asemenea, farmacistii mai cer directorului in cauza sa isi retraga public declaratiile facute, care “nu fac altceva decat sa decredibilizeze” activitatea unor institutii medicale.

“Mai mult, toate farmaciile care in prezent sunt operationale pe teritoriul Romaniei au fost autorizate de directia condusa chiar de catre dna. Monica Lazar. In conditiile in care dna director are cunostinta de existenta unor farmacii pe care le considera “o bomba”, in loc sa generalizeze situatia asupra tuturor farmaciilor ii solicitam sa faca publice aceste cazuri si sa ia masuri de urgenta pentru inchiderea sau conformarea lor la reglementarile in vigoare, astfel incat sa nu fie pusa in pericol sanatatea pacientilor. Ii reamintim, de asemenea, ca este responsabilitatea directa a dumneaei sa supravegheze, sa monitorizeze si sa controleze buna organizare si functionare a farmaciilor, iar daca astfel de cazuri exista, acest lucru este o dovada clara a neindeplinirii atributiilor de serviciu”, mai scrie in comunicatul citat.  

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat