Farmaciile la control!

06/11/2014

Farmaciile la control!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/farmaciile-la-control/

medicamenteReprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate demareaza o ampla actiune de verificare a obligatiilor legale pe care le au farmaciile aflate in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate

Timp de o luna de zile echipe mixte de inspectori vor verifica modul in care se respecta eliberarea medicamentelor compensate si gratuite, se arata intr-un comunicat de presa emisastazi, 6 noiembrie de Ministerul Sanatatii.

Conform prevederilor legale, farmaciile au obligatia de a se aproviziona in mod continuu cu medicamentele care sunt acordate in cadrul sistemului de asigurari de sanatate, cu sau fara contributie personale, mai precis medicamentele compensate si gratuite.

“In conditiile in care un pacient solicita un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are in stoc medicamentele compensate la preturi mai mici sau egale cu pretul de referinta, aceasta are obligatia de a se aproviziona in termen de 24 de ore pentru bolile acute si 48 de ore pentru cele cronice. In niciun caz farmacia nu trebuie sa propuna pacientului un medicament mai scump pentru care trebuie sa plateasca coplata”, a declarat Nicolae Banicioiu, Ministrul Sanatatii.

Eliberarea unui medicament care necesita o plata mai mare din parte pacientului se poate realiza in conditiile in care medicul a indicat in prescriptie denumirea comerciala a medicamentului sau la solicitarea pacientului, se arata in informarea emisa de minister.

Si, de asemenea, farmaciile au obligatia legala de a informa si  prezenta, la loc vizibil,  drepturile pacientilor  in relatia cu acestea.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Florin Citu: Romania are o campanie de vaccinare de succes

Urmasii salariatilor din sistemul sanitar, decedati in urma infectiei cu SARS-CoV-2, vor beneficia de pensie

CMR si CMMB atrag atentia ca medicii trebuie sa prescrie tratamente conform ghidurilor si protocoalelor in vigoare

Autoritatile iau in calcul un nou algoritm privind evolutia cazurilor de Covid-19

Focar cu noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie, la o scoala din Bucuresti