Farmacii cercetate pentru eliberarea a sute de retete pe numele unor persoane decedate

04/10/2022

Farmacii cercetate pentru eliberarea a sute de retete pe numele unor persoane decedate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/farmacii-cercetate-pentru-eliberarea-a-sute-de-retete/

Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Valcea a anuntat ca a sesizat organele de cercetare penala in cazul mai multor farmacii din judet care, in urma controalelor efectuate in vara acestui an, au fost descoperite ca au eliberat sute de retete compensate si gratuite utilizand datele unor persoane decedate.

“La nivelul unui numar de 17 farmacii din judetul Valcea au fost constatate cu prilejul controalelor operative efectuate in trimestrul III 2022, o serie de evidente de fapt din care a rezultat eliberarea de medicamente de catre aceste farmacii, prin imputerniciti care au ridicat medicamentele in numele beneficiarilor prescriptiilor medicale, completand componenta ‘Eliberare’ a prescriptiilor medicale prin utilizarea datelor unor persoane decedate. Din perspectiva aspectelor constatate si inaintate de catre echipele de control, in calitate de director general si reprezentant legal al Casei de Asigurari de Sanatate Valcea, am obligatia legala de a efectua demersul de sesizare a organelor competente de cercetare’, a declarat directorul CAS Valcea, Alin Voiculet, citat de Agerpres.

Directorul CAS Valcea a subliniat ca ancheta nu se va extinde la medicii care au eliberat respectivele prescriptiile medicale, ci va viza doar farmaciile unde au fost constate astfel de situatii, la una dintre acestea fiind descoperite si 600 de retete eliberate in acest fel.

“Prescriptia medicala este eliberata corect de catre medici, pe un CNP corect al unei persoane care nu este decedata. Cine a ajuns sa ridice medicamentele este insa o alta persoana, un imputernicit, care, de asemenea, trebuie sa completeze datele pe prescriptie, iar acele date sunt ale unor persoane decedate, completate cu mana si, mai rau, sunt si semnate”, a mai spus directorul CAS Valcea, potrivit sursei citate.

Etichete: eliberare retete, farmacii valcea, eliberare retete compensate, CAS Valcea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: