Expertii OMS spun ca antiviralul Remdesivir nu are efecte semnificative asupra pacientilor cu Covid-19

20/11/2020

Expertii OMS spun ca antiviralul Remdesivir nu are efecte semnificative asupra pacientilor cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/expertii-oms-spun-ca-antiviralul-remdesivir-nu-are-efecte-semnificative-asupra-pacientilor-cu-covid-19/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) descurajeaza utilizarea pentru pacientii spitalizati cu COVID-19 a antiviralului Remdesivir, unul dintre principalele tratamente impotriva noului coronavirus experimentat anul acesta, dupa ce s-a constatat ca nu amelioreaza starea bolnavilor, relateaza EFE.

O echipa internationala de experti ai OMS a concluzionat ca nu exista probe ca acest medicament, produs de compania farmaceutica americana Gilead si care anterior a fost administrat bolnavilor de Ebola, scade mortalitatea in cazurile cele mai grave de COVID-19 sau ca reduce necesitatea de ventilatie, scrie si Agerpres.

Rezultatele, publicate de British Medical Journal al Asociatiei Medicale Britanice, au fost obtinute dupa analizarea datelor a patru tratamente asupra a 7.000 de pacienti spitalizati cu COVID-19.

Continut educational:

Medicamentul “nu are efecte semnificative asupra mortalitatii sau a altor importanti indicatori ai pacientilor, precum necesitatea de ventilatie mecanica sau perioada de ameliorare clinica”, au precizat expertii, potrivit sursei citate.

Ei au subliniat ca rezultatele nu arata ca Remdesivir ar fi lipsit de unele efecte benefice asupra pacientilor, insa descurajeaza utilizarea din cauza costului prea mare si a posibilelor efecte asupra sanatatii a acestui tratament administrat pe cale intravenoasa.

Totusi, expertii au subliniat ca sprijina continuarea testelor clinice cu acest medicament, unele dintre ele sustinute anterior de OMS, pe grupuri specifice de pacienti pentru a putea urmari probe evidente ale efectelor sale.

OMS recomanda, de mai multe luni folosirea tratamentelor cu Dexametazona pentru cazurile grave de COVID-19.

Etichete: remdesivir, dexametazona, tratament covid, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

DSP Iasi face apel la voluntari si ONG-uri pentru transportul personalului la recoltarea probelor COVID-19

CMR ofera consiliere celor care beneficiaza de drepturile prevazute de Legea nr. 56/2020

Webinar: Managementul deficitului de fier in insuficienta cardiaca – de la ghiduri clinice la practica de fiecare zi

Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 este putin probabila timp de circa 6 luni