Expertii internationali avertizeaza ca Europa se indreapta spre o epidemie de cancer

16/11/2022
Expertii internationali avertizeaza ca Europa se indreapta spre o epidemie de cancer

Expertii internationali avertizeaza ca Europa se indreapta spre o epidemie de cancer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/expertii-internationali-avertizeaza-ca-europa-se-indreapta-spre-o-epidemie-de-cancer/

In Europa, aproximativ 100 de milioane de teste de screening pentru cancer au fost anulate pe durata pandemiei, ceea ce ii face pe medici sa estimeze ca in jur de un milion de cazuri au ramas nediagnosticate, potrivit unui raport al publicatiei The Lancet.

Astfel, expertii au avertizat ca Europa se va confrunta cu o ‘epidemie de cancer’ daca nu se iau masuri imediate pentru stimularea cercetarii in domeniu si a tratamentelor.

Potrivit raportului, aproximativ 50% dintre pacientii care aveau cancer au fost nevoiti sa-si amane operatiile sau sedintele de chimioterapie

“Estimam ca aproximativ un milion de cancere au ramas nediagnosticate in toata Europa in timpul pandemiei de COVID-19”, a precizat Prof. Mark Lawler de la Queen’s University Belfast, potrivit publicatiei The Guardian. 

“Suntem intr-o cursa contracronometru pentru a depistarea acestor cazuri”, a mai adaugat expertul.

Totodata, potrivit raportului European Groundshot – Addressing Europe’s Cancer Research Challenges: a Lancet Oncology Commission, un alt efect al pandemiei este ca pacientii care se prezinta acum la medic au forme mai grave ale bolii.

“Acesta problema va compromite supravietuirea si va contribui la o calitate inferioara a vietii pentru multi pacienti europeni cu cancer”, spun autorii raportului The Lancet.

Documentul mai arata ca, in Europa, programele de preventie si depistare precoce a cancerului nu beneficiaza de o finantare adecvata.

De asemenea, razboiul din Ucraina reprezinta o alta provocare uriasa pentru cercetarea cancerului in Europa, la fel si Brexitul, potrivit raportului.

Etichete: cancer, epidemie de cancer, screening cancer, tratament cancer, cercetare cancer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: