Expertii germani cred ca este necesara a treia doza de vaccin anti-Covid

17/05/2021
Expertii germani cred ca este necesara a treia doza de vaccin anti-Covid

Expertii germani cred ca este necesara a treia doza de vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/expertii-germani-cred-ca-este-necesara-a-treia-doza-de-vaccin-anti-covid/

Autoritatile sanitare germane considera ca este posibil sa fie necesar un al treilea vaccin anti-COVID-19 anul viitor, relateaza EFE si Agerpres.

Intr-un interviu publicat de grupul Funke, presedintele Comisiei Permanente de Vaccinare din Germania (StiKo) Thomas Mertens, a avertizat ca “vaccinurile actuale impotriva noului coronavirus nu vor fi ultimele”.

“In principiu trebuie sa ne pregatim pentru ca probabil anul viitor sa fie nevoie sa ne reimprospatam protectia imunitara”, a spus el.

Totusi, Germania nu a luat inca nicio decizie in acest sens, in asteptarea concluziilor studiilor imunitare realizate pe populatia vaccinata.

Si expertul Karl Lauterbach, a precizat la randul sau, ca se pare ca imunitatea la actualele vaccinuri dureaza in jur de sase luni.

Potrivit surselor citate, Thomas Mertens a explicat ca un al treilea rapel ar putea deveni o necesitate urgenta, cat timp apar noi variante ale coronavirusului impotriva carora vaccinurile ar putea sa nu fie eficiente. El a citat in acest sens vaccinurile de la AstraZeneca si Johnson &Johnson.

Companiile farmaceutice Pfizer si BioNTech au indicat recent ca ar putea fi nevoie de o a treia doza de vaccin dupa un an de la administrarea primei doze.

Etichete: a treia doza de vaccin, vaccinare anti-covid, imunitate vaccinare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: