Expertii confirma ca aspartamul nu cauzeaza cancerul sau boli de inima

04/09/2013

Expertii confirma ca aspartamul nu cauzeaza cancerul sau boli de inima

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/expertii-confirma-ca-aspartamul-nu-cauzeaza-cancerul-sau-boli-de-inima/

Expertii confirma ca aspartamul nu cauzeaza cancerul sau boli de inimaUn nou studiu prezentat in publicatia de specialitate “Food and Chemical Toxicology” reafirma siguranta aspartamului. Rezultatele studiului confirma faptul ca aspartamul nu cauzeaza probleme de sanatate precum cancer, afectiuni cardiovasculare sau nasteri premature.

Rezultatele a 22 de ani de cercetari privind aspartamul

Studiul “Aspartame, low-calorie sweeteners and disease: regulatory safety and epidemiological issues” (mentionat de www.caloriecontrol.org) a analizat rezultatele cercetarilor din ultimii 22 de ani in ceea ce priveste asocierea aspartamului cu diferite afectiuni.

Cercetatorii au analizat studii publicate intre 1990 si 2012, studii care au avut in vedere posibilele asocieri intre aspartam si afectiuni precum cancer sau accidente vasculare.

Studiul a ajuns la concluzia ca nu exista nici o relatie intre aspartam si urmatoarele afectiuni:

  • Cancer la creier
  • Hematopoietic neoplasms ( precum limfomul Hodkin)
  • Cancerul la san
  • Cancerul pancreatic
  • Infarctul
  • Boli de inima
  • Nasteri premature

“Aspartamul a fost testat timp de 3 decenii in mai mult de 200 de studii, cu acelasi rezultat: aspartamul este sigur”, a precizat dr. Haley Curtis Stevens, presedintele Consiliului Controlului Caloriilor (Calorie Control Council).

“Alimentele si bauturile indulcite cu aspartam ofera o alternativa saraca in calorii, care ii pot ajuta pe oameni sa se bucure de mancarea si de bautura pe care le iubesc in timp ce au grija de sanatate”, a mai precizat dr. Haley Curtis Stevens.

Concluziile cercetatorilor asupra legaturii intre aspartam si cancer

O analiza a studiilor de specialitate axate pe legatura dintre aspartam si cancerul de creier a demonstrat ca nu a existat nici o crestere a riscului de cancer la creier la copiii sau adultii care au consumat mancare sau bautura care continea aspartam.

Mai mult, o analiza a literaturii de specialitate care viza aspartamul si hematopoietic neoplasms (cum ar fi limfomul Hodkin) nu a gasit nici o asociere intre cele doua.

Analiza studiilor a demonstrat ca nu exista nici o legatura nici intre aspartam si alte tipuri de cancer precum cancerul la san sau pancreatic.

Aspartamul nu cauzeaza bolile de inima sau infarctul

Analizand studiile referitoare la aspartam si bolile de inima, cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu exista o asociere intre cele doua.

In acelasi timp, cercetatorii au precizat ca aspartamul, consumat in cantitati mici de catre femeile insarcinate, nu a fost asociat cu nasteri premature.

In cazul studiilor toxicologice realizate pe soareci si sobolani, care au asociat aspartamul cu boli precum leucemia sau cancerul de ficat, expertii au afirmat ca aceste studii nu sunt precise din punct de vedere stiintific, avand in vedere probleme precum metodologia si reaplicabilitatea studiului.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare