Experti OMS: Programele de vaccinare sunt esentiale, nu trebuie neglijate

01/05/2020

Experti OMS: Programele de vaccinare sunt esentiale, nu trebuie neglijate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/experti-oms-programele-de-vaccinare-sunt-esentiale-nu-trebuie-neglijate/

Pandemia declansata de noul coronavirus nu trebuie sa duca la recrudescenta altor maladii infectioase din cauza unei lipse de acces la vaccinare, a avertizat filiala Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in Europa, citata de AFP.

“Serviciile de vaccinare sunt esentiale. Daca ele au fost intrerupte, trebuie luate masuri cat mai repede posibil pentru reluarea lor. Nu putem sa permitem ca impactul COVID-19 sa fie amplificat neglijand alte masuri vitale de protectie a sanatatii “, a declarat directorul sectiunii Europa a OMS, Hans Kluge, in cursul unei conferinte de presa din Copenhaga, citat si de Agerpres.

OMS Europa isi exprima ingrijorarea indeosebi fata de recrudescenta rujeolei, care a afectat 6.000 de persoane in primele doua luni ale acestui an.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

“Imunizarea nu a fost niciodata atat de importanta”, a spus Siddharta Datta, un expert al OMS in materie de vaccinuri in cadrul aceleiasi conferinte. “Rujeola si alte maladii infectioase sunt destul de prezente printre noi. Momentul de a le preveni este acum”, a insistat el, potrivit surselor citate.

In acest scop, este important sa permitem sistemului de sanatate sa functioneze paralel cu ingrijirile acordate pacientilor afectati de noul coronavirus.

Etichete: programe de vaccinare, program national de vaccinare, imunizare boli infectioase, vaccinare impotriva rujeolei

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalul de Psihiatrie Sibiu, unul dintre cele mai vechi spitale din Europa, va avea compartiment de cercetare

Tot mai multe cadre medicale apeleaza la psihoterapie din cauza epuizarii psihice si fizice

Peste 200 de focare de coronavirus inregistrate, in Romania, in perioada 14 – 20 septembrie

Medic vindecat de Covid-19: Este o boala serioasa, care poate si creeaza probleme dificile

Opt elevi de la scolile din Sectorul 4 al Capitalei, confirmati cu noul coronavirus