Experti ai Centrului European pentru Boli Transmisibile viziteaza Romania pentru a discuta aspecte legate de infectiile nosocomiale

04/07/2016

Experti ai Centrului European pentru Boli Transmisibile viziteaza Romania pentru a discuta aspecte legate de infectiile nosocomiale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/experti-ai-centrului-european-pentru-boli-transmisibile-viziteaza-romania-pentru-a-discuta-aspecte-legate-de-infectiile-nosocomiale/

operatie-premieraO echipa multidisciplinara a ECDC, care include si un expert din Norvegia, va vizita Romania in perioada 4 – 7 iulie pentru a discuta aspecte legate de detectarea, supravegherea, prevenirea si controlul infectiilor nosocomiale impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Institutului National pentru Sanatate Publica si cu alti actori din sistemul sanitar.

Aceasta vizita este una exploratorie si vine ca raspuns la o solicitare de sprijin formulata de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, in vederea managementului provocarilor cu care Romania se confrunta in acest domeniu.

In timpul vizitei, echipa ECDC va consulta legislatia romaneasca si normele de reglementare. Vor fi organizate si vizite de documentare in spitale din si din jurul Bucurestiului, unde vor avea loc interviuri si discutii cu actorii importanti.

La finalul vizitei, expertii vor prezenta concluziile vizitei ministrului Sanatatii, vor formula un set de recomandari pentru a intari preventia si controlul infectiilor nosocomiale si vor identifica sectoare in care ar putea fi luat in considerare un viitor sprijin din partea ECDC, respectiv domenii in care s-ar putea lucra in comun.

Documentele care guverneaza activitatea ECDC prevad ca Centrul poate primi o cerere de consiliere stiintifica sau asistenta tehnica din partea Comisiei Europene, a statelor membre si non-membre UE, precum si din partea organizatiilor internationale in orice domeniu de competenta al acestuia.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: