Examenul de rezidentiat la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti se va desfasura pe 23 noiembrie

05/11/2014

Examenul de rezidentiat la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti se va desfasura pe 23 noiembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/examenul-de-rezidentiat-la-universitatea-de-medicina-si-farmacie-carol-davila-din-bucuresti-se-va-desfasura-pe-23-noiembrie/

Admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”Ministerul Sanatatii organizeaza pe 23 noiembrie 2014 concurs national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara in Centrele Universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 727 din data de 3 octombrie 2014 a fost publicat Ordinul ministrului sanatatii nr. 1128/2014 privind stabilirea specialitatilor deficitare pentru care se organizeaza rezidentiat pe post in spitale clinice cu sectii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice in sesiunea 23 noiembrie 2014, precum si Ordinul ministrului sanatatii nr. 1126/2014 privind stabilirea cuantumului taxei de participare la concursul de rezidentiat pe post si pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie, sesiunea 23 noiembrie 2014.

Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1128/2014 stabileste specialitatile deficitare pentru care se organizeaza rezidentiat pe post in spitale clinice cu sectii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice in sesiunea din 23 noiembrie 2014, dupa cum urmeaza: anestezie si terapie intensiva, chirurgie cardiovasculara, epidemiologie, farmacie clinica, hematologie, medicina de laborator, medicina de urgenta, neonatologie, oncologie medicala, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, radioterapie, radiologie si imagistica medicala.

De asemenea, potrivit Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 1126/2014, cuantumul taxei de participare la concursul de rezidentiat pe post si pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie, sesiunea din 23 noiembrie 2014, se stabileste la suma de 360 lei/participant.

Sumele incasate din plata taxelor vor merge catre bugetul Ministerului Sanatatii si se vor utilizeaza pentru acoperirea cheltuielilor de personal si materiale necesare sustinerii Concursului de Rezidentiat.

Mai mult decat atat, din sumele incasate o cota de maximum 80% se va repartiza universitatilor de medicina si farmacie din Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures si Timisoara, in vederea acoperirii cheltuielilor privind organizarea Concursului de Rezidentiat.

Pentru organizarea concursului de rezidentiat este desemnata o comisie centrala de rezidentiat, formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Educatiei Nationale si ai universitatilor de medicina si farmacie din Romania, aprobata prin ordin comun al ministrului educatiei nationale si al ministrului sanatatii.

La nivelul centrelor universitare care organizeaza concursul se desemneaza comisii locale de concurs, aprobate prin act administrativ al rectorului universitatii. Intreaga responsabilitate privind organizarea si desfasurarea concursului, alcatuirea clasificarilor si alegerea locurilor/posturilor apartine comisiei locale de rezidentiat.

In cazul in care intr-un centru universitar se vor constata incalcari flagrante ale metodologiei de concurs sau vicierea rezultatelor de concurs, Ministerul Sanatatii isi rezerva dreptul de a anula rezultatele concursului din centrul universitar respectiv, situatie in care concursul va fi reluat in acelasi centru, pe cheltuiala universitatii de medicina si farmacie respective.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevazut mai sus se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singuraclasificare pentru fiecare domeniu.

In dimineata zilei de concurs, la ora 7,30, seful de sala si supraveghetorii lipesc, in dreptul fiecarui loc din sala, o legitimatie de banca cu numarul de ordine al candidatului respectiv, numar corespunzator cu cel aflat in listele candidatilor. Incepand cu ora 8,30, candidatii pot intra in sala in care au fost repartizati. La intrare se legitimeaza in fata sefului de sala cu buletinul/cartea de identitate sau pasaportul, documente ce trebuie sa fie in termen de valabilitate. Cei fara un astfel de document valabil nu sunt primiti in sala de concurs.

Candidatii sunt asezati in sala in ordine alfabetica, conform listelor finale afisate, cu exceptia perechilor sot – sotie, frati – surori, care au obligatia, sub sanctiunea anularii lucrarii si eliminarii din concurs, sa semnaleze sefului de salaaceste situatii, pentru a putea fi asezati separat. Candidatii aflati in sala pot declara, sub semnatura, situatiile mentionate mai sus. Fiecare candidat se asaza la locul indicat prin legitimatia de banca.

Candidatii ocupa numai locurile indicate de organizatori si nu au voie sa le schimbe intre ei. In cazul in care locul desemnat initial nu este corespunzator, candidatul poate fi mutat pe un loc disponibil, dar numai la indicatia sefului de sala. Candidatii sunt asezati in sala in asa fel incat sa ramana cel putin un loc liber intre 2 candidati. In prezenta candidatilor, sefii de sala citesc instructiunile privind modul de desfasurare a concursului.

Tematicile concursului de rezidentiat si bibliografia aferenta sunt diferite pe domenii. Acestea sunt avizate de catre Colegiul Medicilor din Romania, de catre Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, respectiv de catre Colegiul Farmacistilor din Romania, sunt aprobate de catre ministrul sanatatii si au fost publicate in ziarul “Viata medicala” nr. 11 din 18 martie 2011 pentru domeniul medicina dentara si domeniul farmacie (inclusiv cu completarea din anul 2012). Pentru domeniul medicina, tematica si bibliografia au fost publicate in ziarul “Viata medicala” nr. 16 din 20 aprilie 2012). Tematicile (inclusiv erata din anul 2013 pentru domeniul medicina) pot fi accesate pe paginile de internet rezidentiat.ms.ro si pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie din Romania.

Mai multe detalii privind lista posturilor scoase la concurs sau metodologia completa de desfasurare a concursului accesati www.rezidentiat.umf.ro.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: