Eveniment special cu invitati de seama, la Cluj-Napoca

16/02/2015

Eveniment special cu invitati de seama, la Cluj-Napoca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/eveniment-special-cu-invitati-de-seama-la-cluj-napoca/

confRenumiti neurologi si diabetologi din Marea Britanie, Austria, Germania si Ungaria, alaturi de lideri de opinie romani din aceste specialitati vor dezbate joi, 19 februarie 2015, in Cluj-Napoca, repercusiunile pe care diabetul zaharat le are asupra sistemului nervos central si periferic, in principal neuropatia diabetica.

Invitatii special ai evenimentului sunt: prof.dr. Andrew Boulton, presedintele Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), cea mai importanta organizatie stiintifica europeana in domeniu, si prof. dr. Michael Brainin, fondator si fost presedinte al European Stroke Organisation (ESO)

Principalele teme ale evenimentului vizeaza diabetul zaharat si accidentele vasculare cerebrale, rolul insulinei la nivelul creierului, impactul durerii neuropate asupra neuroplasticitatii sistemului nervos central, durerea neuropata si implicatiile sale asupra sindromului de picior diabetic, microscopia confocala a corneei, tratamentul polineuropatiei diabetice simptomatice, precum si strategii terapeutice de restabilire a microcirculatiei la persoanele in varsta.

“Ma bucur ca Seminariile Departamentului de Neurostiinte al UMF Cluj-Napoca reusesc sa aduca impreuna nume atat de mari ale medicinei internationale si nationale. Este o onoare pentru noi ca personalitati precum prof.dr. Andrew Boulton, presedintele EASD, si prof.dr. Michael Brainin, fondator si fost presedinte al European Stroke Organisation (ESO), au acceptat invitatia de a ne impartasi din bogata lor experienta profesionala. Programul stiintific pe care l-am pregatit este la un nivel de exigenta ridicat, pentru o cat mai buna educatie medicala continua a profesionistilor romani, in beneficiul pacientilor. Am ales sa organizam aceste eveniment academic legat de neuropatia diabetica, in parteneriat stiintific cu Societatea de Neuropatie Diabetica, intrucat prevalenta si incidenta acestei afectiuni sunt foarte ridicate in randul persoanelor cu diabet zaharat. In plus, abordarea bolii reprezinta in continuare o provocare atat pentru cercetatori, cat si pentru medicii practicieni”, a declarat prof.dr. Dafin Muresanu, presedintele Societatii de Neurologie din Romania.

“Societatea de Neuropatie Diabetica este partener stiintific al Seminariilor Departamentului de Neurostiinte al UMF Cluj-Napoca si este o mandrie ca personalitati de marca implicate in studiul neuropatiei diabetice sunt alaturi de noi si de eforturile Neurodiab. Inaltul nivel stiintific al evenimentului si sustinerea acestor directii in domeniu ne incurajeaza sa continuam pe calea pe care am inceput si reprezinta o dovada ca intr-adevar suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste instruirea profesionistilor romani care trateaza neuropatia diabetica”, a precizat conf.dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab.

Avand in vedere ca neuropatia diabetica este o complicatie grava a diabetului zaharat, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice este, de asemenea, prezenta la eveniment. In acest sens, prof.dr. Maria Mota, presedintele societatii, va tine un discurs legat de importanta colaborarii internationale si a schimbului de experienta la cel mai inalt nivel.

Lectorii evenimentului sunt: prof.dr. Andrew Boulton (presedintele Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului), prof.dr. Michael Brainin (fondator si fost presedinte European Stroke Organisation (ESO)), prof.dr. Dafin Muresanu (presedintele Societatii de Neurologie din Romania), prof.dr. Peter Kempler (presedintele ales al Asociatiei de Diabet din Ungaria), prof.dr. Ovidiu Bajenaru (presedinte de onoare al Societatii de Neurologie din Romania), prof.dr. Dan Ziegler (deputy director la Institutul de Diabetologie Clinica din Düsseldorf), conf.dr. Ioan Andrei Veresiu (presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica), Prof. dr. Gabriel Prada (director medical Institutul de Gerontologie si Geriatrie “Ana Aslan”), dr. Tudor Lupescu (vicepresedinte Societatea de Neuropatie Diabetica).

La eveniment sunt invitati diabetologi si neurologi din toata tara, precum si alti profesionisti implicati in managementul persoanelor cu neuropatie diabetica. Evenimentul face parte din Seminariile Departamentului de Neurostiinte al UMF ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca si va avea loc la Amfiteatrul “Iuliu Hatieganu” (str. Gh. Marinescu, nr. 23), in data de 19 februarie. Manifestarea se adreseaza exclusiv profesionistilor din domeniul medical, este creditata cu puncte EMC, iar participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Chiar daca este o societate stiintifica tanara, Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab s-a bucurat inca de la inceput de sustinere din partea celor mai importanti lideri de opinie internationali din acest domeniu, care au rezonat cu misiunea acesteia – abordarea multidisciplinara si strategica a neuropatiei diabetice.

In acest sens, Societatea de Neuropatie Diabetica se implica activ atat in educatia medicala continua in randul profesionistilor, dar si in informarea si educarea persoanelor care sufera de neuropatie diabetica sau se afla in grupele de risc pentru dezvoltarea acestei complicatii severa a diabetului zaharat.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: