Eurostat: Romania ocupa loc fruntas in Europa privind cazurile de tuberculoza

26/03/2018

Eurostat: Romania ocupa loc fruntas in Europa privind cazurile de tuberculoza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/eurostat-romania-ocupa-loc-fruntas-in-europa-privind-cazurile-de-tuberculoza/


Cu 1.060 de decese in 2015 din cauza tuberculozei, Romania ocupa locul “fruntas” din acest punct de vedere, potrivit datelor furnizate de catre Eurostat.

Romania a fost responsabila pentru 24% din decesele cauzate de turberculoza in 2015, tara noastra fiind urmata de Polonia (545 decese, 12%) si Franta (440 decese, 10%), potrivit datelor oferite luni de oficiul european de Statistica, potrivit Digi24.

Desi inregistreaza cele mai multe decese, Romania are a doua rata a acestora, raportat la totalul populatiei. Astfel Lituania a inregistrat 63 decese la un milion de locuitori, Romania 54 decese, iar Letonia 47.

Continut educational:

Cele mai mici rate au fost intalnite in Olanda si Suedia, fiecare cu doar doua cazuri de deces la milionul de locuitori, pondere comparabila cu cea din Statele Unite. Media UE a fost de 9 decese, mai scrie sursa mentionata.

Aproximativ doua treimi dintre decesele cauzate de tuberculoza au fost in randul barbatilor, iar 43% dintre decese s-au intalnit la bolnavi cu varsta sub 65 de ani.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela