Europa se confrunta cu un nou val de Covid-19

28/06/2022
Europa se confrunta cu un nou val de Covid-19

Europa se confrunta cu un nou val de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/europa-se-confrunta-cu-un-nou-val-de-covid-19/

In prezent, Europa se confrunta cu un nou val de Covid-19, care poate fi explicat in mare parte prin “evadarea imunitara” a noilor variante virale, informeaza AFP.

La inceputul acestei veri, Europa a intrat intr-un nou val epidemiologic, care este marcat, aproape in toate tarile de pe continent, de o crestere a numarului de infectari. Cauza consta in relaxarea “gesturilor-bariera”, precum si in scaderea imunitatii in randul populatiei, relateazasi Agerpres.

Se stie de acum ca protectia oferita de vaccinuri si de infectari precedente scade dupa cateva luni.

“Persoanele care au contractat o infectie cu Omicron BA.1 in decembrie sunt acum mai putin protejate decat erau la inceputul acestui an. La fel se intampla cu imunitatea oferita de vaccinuri: desi ele raman foarte robuste impotriva formelor severe ale bolii, protectia lor scade putin impotriva infectiilor mai putin severe “, a explicat Samuel Alizon, director de cercetare in cadrul CNRS (Centrul National de Cercetari Stiintifice din Franta), potrivit surselor citate.

Potrivit oamenilor de stiinta, acest nou val se explica si prin raspandirea a doua noi subvariante de Omicron – BA.4 si, mai ales, BA.5.

Cercetatorii au crezut multa vreme ca trecerea prin boala tinea locul unei protectii, cel putin pentru o anumita perioada de timp.

Dar, odata cu raspandirea subvariantelor din familia Omicron, se pare ca trecerea prin boala nu mai inseamna aproape nimic (prin prisma riscului de reinfectare – n.r.), au subliniat autorii unui studiu realizat de Imperial College din Londra si publicat la jumatatea lunii iunie in revista Science.

Etichete: val de covid-19, reinfectare covid, imunitate covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: