Eugen Nicolaescu: Registrele Nationale trebuie puse in functiune

15/03/2013

Eugen Nicolaescu: Registrele Nationale trebuie puse in functiune

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/eugen-nicolaescu-registrele-nationale-trebuie-puse-in-functiune/

poza ministerul sanatatiiMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat in cadrul unui interviu acordat Agerpres ca Agentia Nationala de Programe trebuie sa puna in functiune Registrele Nationale, oficialul subliniind faptul ca fara aceste documente nu va exista o situatie clara asupra a ceea ce se intampla cu banii din sistemul de sanatate.

Conform declaratiilor ministrului, aceasta noua structura trebuie sa propuna programe care sa vizeze tot spectrul de proceduri – de la intrarea, depistarea riscului unui cetatean si pana la iesirea lui din program. “Numai atunci un program va putea sa produca efectele pe care noi le asteptam – depistez riscul, fac preventie, il includ pe bolnav in tratament, il duc in paliatie sau ingrijire la domiciliu, pana cand acel om iese din program. Si atunci vom sti ce se intampla cu pacientul”, a declarant Eugen Nicolaescu.

In ceea ce priveste situatia pe 2013, ministrul Sanatatii a afirmat ca “programele de anul acesta vor fi aproape la nivelul anului 2012, deci fara imbunatatiri substantiale“. In privinta etapelor ce ar trebui aplicate in viitor Nicolaescu a precizat ca prioritar este programul de oncologie: “programul de oncologie, care este cel mai sensibil din toate programele pe care le avem, urmand ca Agentia Nationala de Programe, care va putea sa intre in functiune undeva la 15 mai in cursul acestui an, sa faca evaluarea tuturor programelor, sa faca o analiza serioasa a ceea ce trebuie sa continuam, a lucrurilor la care trebuie sa renuntam si a ceea ce trebuie sa se dezvolte in continuare. Daca e nevoie sa creasca preventia, daca e nevoie sa creasca tratamentul, daca e nevoie sa se finalizeze cu ingrijiri de paliatie sau ingrijiri la domiciliu sau la altele”.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. nazare cristian calin says:

    Buna ziua, in era informaticii ar fi facil, totodata imperios necesar, realizarea unui registru national al hepatitelor cronice B, C si D. Multumesc

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie