Eugen Nicolaescu: Proiectele venitul medicilor si statutul spitalelor vor fi avizate

05/02/2014

Eugen Nicolaescu: Proiectele venitul medicilor si statutul spitalelor vor fi avizate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/eugen-nicolaescu-proiectele-venitul-medicilor-si-statutul-spitalelor-vor-fi-avizate/

controale-in-spitaleProiectele pilot vizand cresterea veniturilor medicilor si a echipelor medicale si cel privind statutul spitalelor vor fi avizate in aceasta saptamana. Alte proiecte care vor pleca spre avizare au in vedere malpraxisul, medicina comunitara. activitatea colegiilor profesionale, prevederi referitoare la medicamente, transplant, masuri de reorganizare in sistemul sanitar.

Proiectul rezidentiatului va fi finalizat in februarie

Daca aceste proiecte vor fi avizate si asumate de minister, ele vor fi inaintate pentru a fi dezbatute de catre Parlament in regim de urgenta.
In ceea ce priveste rezidentiatul, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca in jurul datei de 20 februarie va fi finalizata ultima forma a proiectului.

Hotararea de guvern privind pachetul de baza va contine si normele sale contractuale

Pentru a scurta procesul de aprobare si aplicare, ministrul Eugen Nicolaescu a decis ca Hotararea de guvern privind pachetul de baza sa contina si normele sale de contractare, care erau stipulate anterior in Contractul cadru.

Hotararea de guvern va avea doua anexe: lista serviciilor oferite prin pachetul de baza si normele si conditiile de contractare, astfel ca nu va mai exista Contractul cadru de sine statator.

Unele structuri de specialitate din sistemul sanitar vor fi reorganizate

Ministrul Sanatatii a precizat ca exista in lucru o serie de acte normative referitoare la organizarea sau reorganizarea unor structuri de specialitate din sistemul sanitar: Agentia Nationala de Investitii si Licitatii Nationale, Scoala Nationala de Sanatate Publica, Institutul National de Sanatate Publica, Agentia Medicamentului, Agentia de Evaluarea a Tehnologiilor Medicale, Agentia Nationala de Transplant.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: