Eugen Nicolaescu: Pachetul de baza va intra in vigoare la 1 aprilie 2014

31/01/2014

Eugen Nicolaescu: Pachetul de baza va intra in vigoare la 1 aprilie 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/eugen-nicolaescu-pachetul-de-baza-va-intra-vigoare-la-1-aprilie-2014/

poza ministerul sanatatiiMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare de la 1 aprilie 2014, in timp ce de la 1 august va intra in vigoare cel pentru programele nationale de sanatate. Pentru data de 1 ianuarie 2015 se preconizeaza aplicarea pachetului de servicii minimale.

Elaborarea normelor se va realiza in februarie si martie

Ministrul Eugen Nicolaescu a precizat ca elaborarea normelor si implementarea acestor proiecte nu va fi usoara.

“Urmatoarele doua luni vor fi de foc, daca va fi nevoie vom face cate o videoconferinta in fiecare zi. Am auzit pareri ca scot oamenii din spital. Acest lucru il sustin numai oamenii care nu vor binele sistemului”, a precizat ministrul Sanatatii.

Tot mai multe servicii medicale vor fi oferite in ambulatoriu

Prin pachetul de baza se doreste ca medicii sa ofere cat mai multe servicii medicale in ambulatoriu, si nu in spital.

“Sper ca cele aproximativ 9 luni de aplicare a pachetului de baza sa creeze acele economii pe care le asteptam. Economiile respective reprezinta surse suplimentare de finantare pentru sistemul medical romanesc. Tot mai multe servicii se vor presta catre pacientii care au nevoie de ambulatoriu. Pachetul incearca sa-i convinga pe medici si manageri sa rezolve cat mai multe servicii medicale in ambulator”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Pachetul de servicii medicale suplimentare ar putea fi conceput pana la vara

Ministrul Sanatatii a precizat ca pentru implementarea pachetului de servicii medicale suplimentare este nevoie de pachetul de baza.
Un draft al pachetului de servicii suplimentare ar putea fi gata pana la vara.

“Este nevoie de asigurari private, de o discutie transparenta care sa ia in calcul varianta de a avea asigurari suplimentare obligatorii sau facultative. Si daca se poate face deductibilitatea in cazul in care se opteaza pentru asigurarile suplimentare obligatorii. Speram ca la sfarsitului anului vom avea mai putini bani deturnati si multi bani cheltuiti chibzuit”, a explicat ministrul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: