Eugen Nicolaescu: Imprumut de 250 milioane de dolari pentru ambulatoriile de specialitate

31/01/2014

Eugen Nicolaescu: Imprumut de 250 milioane de dolari pentru ambulatoriile de specialitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/eugen-nicolaescu-imprumut-de-250-milioane-de-dolari-pentru-ambulatoriile-de-specialitate/

controale-in-spitalePentru infrastructura ambulatoriilor de specialitate va incepe din luna februarie negocierea unui acord cu Banca Mondiala. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca imprumutul va fi destinat cu precadere ambulatoriilor din mediul rural si din orasele mici.

100 de milioane de dolari pentru ambulatoriile de specialitate

In vederea transferului cat mai multor servicii medicale din spital in ambulatoriul de specialitate, este nevoie de o infrastructura bine pusa la punct.

In acest sens, se doreste negocierea unui imprumut cu Banca Mondiala. Din suma totala de 250 de milioane de dolari , doar 100 de milioane vor fi folosite pentru ambulatorii.

“Incepand cu luna februarie vom negocia un acord cu Banca Mondiala pentru a obtine un imprumut pentru infrastructura in ambulatoriile de specialitate mai ales in mediul rural, urbanul mic, dar si la spitalele in care nu exista”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Aproximativ 7 judete vor beneficia de acest imprumut

Banii obtinuti prin acest imprumut vor fi impartiti intre 6-7 judete care vor face parte dintr-un proiect – pilot.

In vederea asigurarii personalului medical in ambulatoriile de specialitate, ministrul Eugen Nicolaescu a precizat ca se are in vedere cresterea numarului de locuri la rezidentiat.

“Locurile de la rezidentiat pe post le crestem acolo unde sunt investitii, astfel incat acolo unde se termina constructia, sa avem deja medicul”, a a explicat ministrul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: