Este posibila schimbarea la fata a sistemului medical din Romania?

28/06/2013

Este posibila schimbarea la fata a sistemului medical din Romania?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/este-posibila-schimbarea-la-fata-a-sistemului-medical-din-romania/

poza ministerul sanatatiiSistemul medical din Romania asteapta de multa vreme o imbunatatire a conditiilor de munca a medicilor, a serviciilor oferite pacientilor, a finantarii suficiente pentru a acoperi costurile necesare functionarii in conditii optime  a sistemului medical. Vrei sa stii la ce schimbare se gandeste guvernul Romaniei in privinta sistemului medical?

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a anunta ca in luna iulie vor fi puse spre dezbatere publica o serie de optiuni strategice in vederea transformarii sistemului de sanatate romanesc in unul care sa atinga standardele modernizarii si performantei.

Ministrul Sanatatii a precizat ca in dezbatere publica exista deja proiectele legii malpraxisului, statutul spitalelor si salarizarea personalului medical: “Avem deja in dezbatere publica înca de saptamana trecuta proiectul legii malpraxisului, prezentat de catre secretarul de stat dr. Raed Arafat. Saptamana viitoare speram sa punem pe site-ul MS proiectele de legi privind statutul spitalelor si salarizarea personalului medical. Proiectul pachetului de baza va fi finalizat, in opinia noastra, la jumătatea lunii iulie, astfel incat in toamna acestui an sa putem merge cu aceste proiecte pe masa decidentilor”.

In beneficiul direct al pacientilor se discuta modificarea modalitatii de stabilire a pretului medicamentelor din import. Aceasta modificare are ca obiectiv si stoparea exportului paralel. Subiectul se afla pe lista discutiilor intre reprezentantii unitatilor sanitare si asociatiile de producatori romani si internationali de medicamente.

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a precizat ca “Indiferent cum se va stabili modalitatea de calcul a pretului de intrare a medicamentului in tara, am gasit intelegere la producatorii si distribuitorii de medicamente pentru ca pretul de vanzare si cel de decontare sa nu se modifice”.

Directiva privind medicina transfrontaliera depinde de expertiza noului presedinte al Casei de Asigurari de Sanatate, conform declaratiilor ministrului Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: