Epidemie de obezitate in Europa

06/05/2015

Epidemie de obezitate in Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/epidemie-de-obezitate-in-europa/

obeziOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) previzioneaza ca Europa se va confrunta cu o epidemie majora de obezitate in urmatorii 15 ani.

Scenariul OMS a fost facut public intr-un congres european pe tema obezitatii desfasurat la Praga.

“Europa se va confrunta cu o criza imensa”, au afirmat reprezentantii organizatiei conform AFP.

Potrivit unui studiu realizat la comanda biroului regional european al OMS de la Copenhaga, aproape toata populatia irlandeza adulta va fi supraponderala sau obeza pana in 2030, iar previziunile sunt alamante si pentru Marea Britanie.

Tari precum Grecia, Spania, Suedia si Cehia vor inregistra, de asemenea, cresteri semnificative ale numarului de adulti obezi.

In Grecia,proportia de barbati si de femei care vor suferi de obezitate ar urma sa se dubleze, de la 20% in 2010 la circa 40% in 2030, iar in Spania, procentul de barbati obezi ar urma sa creasca de la 19% la 36%.

OMS mai arata ca doar in cateva tari rata de obezitate va ramane la acelasi nivel sau va scadea. Printre acestea este si Olanda, unde doar 8% dintre barbati vor fi obezi in 2030.

Conform datelor oficiale, in anul 2014, peste 1,9 miliarde de adulti erau supraponderali la nivel mondial.

Un om este considerata supraponderal atunci cand indicele de masa corporala (IMC, care corespunde raportului dintre greutate si patratul inaltimii) depaseste 25, iar obeza este o persoana care are un IMC mai mare de 30.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: