Epidemie de legioneloza in Polonia | Zeci de persoane infectate

25/08/2023
Epidemie de legioneloza in Polonia | Zeci de persoane infectate

Epidemie de legioneloza in Polonia | Zeci de persoane infectate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/epidemie-de-legioneloza-in-polonia-zeci-de-persoane-infectate/

O epidemie de legioneloza declansata in orasul Rzeszow din sud-estul Poloniei a cauzat sapte decese. Pana acum, 76 de persoane au fost infectate, au anuntat autoritatile sanitare poloneze, potrivit AFP.

“In total, sapte persoane, patru barbati si trei femei, au decedat”, a declarat directorul Inspectiei Sanitare din Polonia, Krzysztof Saczka, pentru postul de televiziune Polsat News, relateaza si Agerpres.

Legionella pneumophila este o bacterie care se dezvolta in retelele de apa calda sanitara si care provoaca afectiuni respiratorii grave.

Potrivit surselor citate, persoanele decedate in Polonia, cu varste cuprinse intre 63 si 95 de ani, sufereau de boli cronice, in special de cancer si patologii cardiace, iar sistemele lor imunitare erau grav afectate, a precizat Krzysztof Saczka.

Autoritatile poloneze cauta in continuare sursa de contaminare. Primele rezultate ale testelor efectuate pe esantioanele de apa vor di disponibile in cateva zile.

Legioneloza sau boala legionarului, este o infectie pulmonara grava de origine bacteriana. Contaminarea se poate face pe cale respiratorie, prin inhalarea bacteriei, dar si prin apa sau prin aerul conditionat. Boala nu se transmite intre oameni.

Infectia, a carei incubatie dureaza intre doua si zece zile, a primit acest nume dupa prima epidemie cunoscuta, care s-a produs in 1976 intr-un hotel din orasul american Philadelphia, unde avea loc o conferinta organizata de American Legion, principala asociatie a veteranilor de razboi din Statele Unite, mai scriu sursele mentionate. Atunci, peste 220 de participanti s-au imbolnavit si 34 dintre ei au decedat.

Etichete: legioneloza, epidemie de legioneloza, infectie pulmonara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: