Epidemia de rujeola | Rafila incurajeaza vaccinarea copiilor si adultilor neimunizati

13/05/2024
Epidemia de rujeola | Rafila incurajeaza vaccinarea copiilor si adultilor neimunizati

Epidemia de rujeola | Rafila incurajeaza vaccinarea copiilor si adultilor neimunizati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/epidemia-de-rujeola-rafila-incurajeaza-vaccinarea-copiilor-si-adultilor-neimunizati/

Romania se confrunta in continuare cu epidemia de rujeola, motiv pentru care ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, recomanda vaccinarea atat a copiilor, cat si a adultilor neimunizati sau care nu au trecut prin boala.

“Epidemia de rujeola evolueaza in continuare in Romania. Sunt cateva judete care sunt mai afectate. In general focarele acestea apar acolo unde sunt comunitati cu un grad redus de acoperire vaccinala. Evolueaza in toata Uniunea Europeana, dar in Romania probabil ca mai mult decat in alte tari si lucrurile acestea se vad pe hartile Centrului European de Control al Bolilor. Incurajam parintii care nu si-au vaccinat inca copiii sa o faca, pot sa o faca la medicul de familie. Chiar si adultii care nu au trecut prin boala sau nu au fost vaccinati o pot face. (…) De multe ori decesele au aparut la adolescenti sau la adulti care nu erau protejati. Or, daca intra in contact o astfel de persoana cu un copil care are pojar, forma e mult mai agresiva la adult, pentru ca avem si alte boli si alta varsta si reactionam diferit”, a precizat ministrul Sanatatii.

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, in perioada 1 ianuarie 2023 – 28 aprilie 2024, s-au confirmat 13.985 cazuri de rujeola.

Etichete: rujeola, epidemie de rujeola, vaccinare rujeola

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: