Epidemia de rujeola | Medic: Lipsa de protectie prin vaccinare ne-a dus la aceasta situatie

07/12/2023
Epidemia de rujeola | Medic: Lipsa de protectie prin vaccinare ne-a dus la aceasta situatie

Epidemia de rujeola | Medic: Lipsa de protectie prin vaccinare ne-a dus la aceasta situatie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/epidemia-de-rujeola-medic-lipsa-de-protectie-prin-vaccinare-ne-a-dus-la-aceasta-situatie/

Directorul medical al Institutului ‘Matei Bals’, Dr. Adrian Marinescu, spune ca numarul crescut de cazuri de rujeola este o consecinta a lipsei de protectie prin vaccinare.

“Este clar ca lipsa de protectie prin vaccinare ne-a dus la aceasta situatie. In ultimele saptamani am avut o crestere clara, cu un numar mare de cazuri. Era de asteptat si ne gandeam ca (…) putem sa ajungem inclusiv la epidemie”, a declarat medicul, potrivit Agerpres.

Potrivit specialistului, persoanele vaccinate sunt protejate de aceasta boala. Totodata, directorul medical al Institutului ‘Matei Bals’ a mai precizat ca rujeola se transmite usor, iar izolarea dureaza in medie o saptamana de la eruptia cutanata.

“Se transmite usor (rujeola). Fara discutie ca masca protejeaza mai ales daca persoana are o simptomatologie respiratorie acuta, indiferent ca vorbim de gripa, ca vorbim de rujeola, ca vorbim de alta situatie in care este o infectie cu virusul care se transmite respirator. Evident ca ajuta, mai ales in spatiile inchise. (…) Nu inseamna insa ca nu trebuie sa fie si izolat. (…)  In principiu, vorbim de o saptamana, vorbim de perioada in care are eruptia. (…) De obicei, diagnosticul se pune cand este eruptie. De atunci, va fi cam o saptamana. Depinde de evolutie, depinde de monitorizarea pe care o face in raport cu medicul de familie sau medicul pediatru”, a mai afirmat Dr. Adrian Marinescu.

Reamintim ca, avand in vedere cresterea ingrijoratoare a cazurilor de rujeola, precum si numarul mare de spitalizari in sectiile de pediatrie si boli infectioase al copiilor infectati, Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola la nivel national.

Etichete: epidemia de rujeola, rujeola, preventie rujeola, dr adrian marinescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: