Epidemia de coronavirus si legea vaccinarii, printre subiectele fierbinti ale Conferintei Nationale RoVaccin 2020

03/03/2020
Epidemia de coronavirus si legea vaccinarii, printre subiectele fierbinti ale Conferintei Nationale RoVaccin 2020

Epidemia de coronavirus si legea vaccinarii, printre subiectele fierbinti ale Conferintei Nationale RoVaccin 2020

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/epidemia-de-coronavirus-si-legea-vaccinarii-printre-subiectele-fierbinti-ale-conferintei-nationale-rovaccin-2020/

La finalul saptamanii trecute, Societatea Romana de Microbiologie a fost gazda a peste 500 de medici de diferite specialitati, profesori universitari reputati, reprezentanti ai Presedintiei, Parlamentului si ai Ministerului Sanatatii din Romania, alaturi de reprezentanti ai societatii civile si jurnalisti, toti participanti la a 8-a editie a Conferintei Nationale RoVaccin care a avut loc in weekend.

Printre subiectele fierbinti ale conferintei din acest an s-au numarat epidemia de coronavirus si legea vaccinarii.

In contextul amenintarilor la adresa sanatatii publice, proiectul de lege a fost dezbatut si sustinut in cadrul lucrarilor conferintei ca fiind prioritar pentru adoptare intr-o forma care sa aiba ca efect cresterea acoperirii vaccinale si a accesului la vaccinuri, precum si imbunatatirea informarii si comunicarii in domeniu.

“Ingrijorarea legata de vaccinare a crescut foarte mult odata cu aparitia epidmeiei de coronavirus, care demonstreaza ca trebuie aplicate masuri preventive imediate daca vrem sa controlam problemele de sanatate publica legate de bolile transmisibile. Si atunci, avem doua lucruri de facut: pe de-o parte sa lucram pentru tinerea sub control a acestei epidemii in masura in care acest lucru este posibil, pentru ca ati vazut, sistem dezvoltate de sanatate cum sunt in Coreea de Sud sau in Italia, in momentul de fata sunt depasite de extinderea epidemiei, iar pe de alta parte, sa incercam sa imbunatatim protectia copiilor nostrii prin adoptarea unei legi a vaccinarii care sa fie functionala, asta este foarte important”

Legea vaccinarii a fost adoptata, luni, in unanimitate in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor, intr-o forma modificata fata de varianta prezentata in urma cu 2 ani de Senat. Pentru legiferarea acestui proiect se asteapta votul in plenului Camerei Deputatilor, care este si for decizional in acest caz.

Etichete: epidemie coronavirus, legea vaccinarii, vaccinare boli transmisibile, preventie boli infectioase, alexandru rafila, conferinta rovaccin 2020

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Galesanu M says:

    Vaccinarea trebuie sa fie o decizie medicala. Nu politica. Sa tina cont de drepturile reale ale fie caruia. Din vechime exista “habeas corpus”.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: