EMA: Vaccinarile anti-Covid cu doze booster sunt “dezamagitoare”

25/11/2022
EMA: Vaccinarile anti-Covid cu doze booster sunt “dezamagitoare”

EMA: Vaccinarile anti-Covid cu doze booster sunt “dezamagitoare”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-vaccinarile-anti-covid-cu-doze-booster-sunt-dezamagitoare/

In Uniunea Europeana, vaccinarile cu doze booster ale serurilor anti-COVID-19 sunt “mai degraba dezamagitoare”, potrivit unui oficial al Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA).

Afirmatiile vin in contextul unor ingrijorari conform carora protectia impotriva formelor severe ale acestei boli ar putea sa scada in timpul iernii, informeaza Reuters.

Media de de administrare a dozelor booster este de doar 29% in randul grupurilor considerate de mare risc, precum persoanele varstnice si pacientii imunodeficitari, relateaza si Agerpres.

“Este ingrijorator faptul ca cei care prezinta cele mai mari riscuri de spitalizare sau de a dezvolta o forma severa de COVID-19 nu sunt protejati adecvat”, a declarat Marco Cavaleri, directorul departamentului de strategie vaccinala in cadrul EMA, potrivit surselor citate.

Desi nu au existat cresteri majore ale numarului de cazuri de COVID-19 in saptamanile recente, Marco Cavaleri considera ca acest fapt ar putea sa se schimbe foarte repede in timpul lunilor reci de iarna.

Etichete: vaccinari cu doze booster, vaccinari anti-Covid, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: