EMA va lua decizia privind autorizarea vaccinului anti-Covid Pfizer/BioNTech pe 21 decembrie

16/12/2020

EMA va lua decizia privind autorizarea vaccinului anti-Covid Pfizer/BioNTech pe 21 decembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-va-lua-decizia-privind-autorizarea-vaccinului-anti-covid-pfizer-biontech-pe-21-decembrie/

Confruntata cu apeluri de a grabi procesul de evaluare a vaccinurilor impotriva COVID-19, Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a anuntat ca va lua pe 21 decembrie o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech, cu opt zile mai devreme decat era planificat, relateaza agentiile Reuters si DPA.

La randul ei, presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat ca un aviz pozitiv al EMA pentru vaccinul Pfizer-BioNTech pe 21 decembrie ar putea permite inceperea vaccinarii in statele UE inca de anul acesta, noteaza si Agerpres.

”Probabil ca primii europeni vor fi vaccinati inainte de sfarsitul lui 2020”, a scris ea pe Twitter, dupa ce EMA a anuntat ca va avea pe 21 decembrie o reuniune extraordinara privind vaccinul Pfizer-BioNTec, precizand de asemenea ca a primit date suplimentare despre acest vaccin, potrivit surselor citate.

EMA emite recomandari asupra noilor tratamente si produse medicale, insa Comisia Europeana are cuvantul final in privinta aprobarii si, de regula, respecta recomandarile formulate de EMA.
In prezent, vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech este deja administrat in Statele Unite, Marea Britanie si Canada.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin Pfizer/BioNTech, EMA

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: