EMA: Tratamentele cu anticorpi monoclonali, ineficiente in fata noilor variante de SARS-CoV-2

12/12/2022
EMA: Tratamentele cu anticorpi monoclonali, ineficiente in fata noilor variante de SARS-CoV-2

EMA: Tratamentele cu anticorpi monoclonali, ineficiente in fata noilor variante de SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-tratamentele-cu-anticorpi-monoclonali-ineficiente-in-fata-noilor-variante-de-sars-cov-2/

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a anuntat ca tratamentele pe baza de anticorpi monoclonali s-au dovedit ineficiente in fata noilor variante dominante ale SARS-CoV-2 potrivit AFP.

Tratamentele pe baza de anticorpi monoclonali, administrate in spitale pe cale injectabila sau prin perfuzii si care tintesc proteina spike a virusului SARS-CoV-2, au contribuit la gestionarea celor mai severe perioade ale pandemiei. Insa, potrivit EMA, acestea ”nu mai par la fel de eficiente in fata noilor variante” ale virusului, relateaza si Agerpres.

Testele de laborator au demonstrat ca tratamentele bazate pe anticorpi monoclonali s-au dovedit ”mai putin eficiente in contextul variantelor Omicron BA.4.6, BA.2.75.2 si XBB”, a subliniat intr-un comunicat agentia europeana.

”Totodata, ele nu mai reusesc sa neutralizeze intr-o maniera semnificativa (variantele) BQ.1 si BQ.1.1, care urmeaza sa devina tulpini dominante pe teritoriul Uniunii Europene in decursul saptamanilor viitoare”, au mai precizat reprezentantii EMA.

Potrivit surselor citate, anticorpii monoclonali au reusit intr-o prima etapa sa reduca cu 80% riscul de spitalizare si de deces, dar au devenit mai putin eficienti pe masura ce virusul SARS-CoV-2 a dezvoltat mutatii.

Etichete: anticorpii monoclonali, tratament anticorpi monoclonali, tratament covid, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: