EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile

21/04/2021

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-despre-vaccinul-anti-covid-johnson-johnson-beneficiile-depasesc-riscurile/

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a confirmat o posibila legatura intre vaccinul anti-Covid produs de compania Johnson & Johnson si cazurile rare de formare a unor cheaguri sangvine (tromboze) la persoane adulte vaccinate cu acest ser in SUA. Agentia a apreciat insa, ca beneficiile depasesc riscurile si sustine vaccinarea cu acest ser in Uniunea Europeana, potrivit Reuters.

Comitetul de siguranta al EMA a cerut in schimb ca in prospectul vaccinului sa fie inscrisa printre posibilele efecte secundare foarte rare formarea de cheaguri sangvine cu trombocite scazute, relateaza si Agerpres.

EMA a mai mentionat ca toate cazurile de acest fel – 8 cazuri au fost semnalate in SUA – au survenit la adulti cu varste sub 60 de ani, majoritatea femei, in primele trei saptamani dupa vaccinare.

Potrivit surselor citate, compania Johnson & Johnson a promis Uniunii Europene livrarea a 55 de milioane de doze de vaccin pana la sfarsitul lunii iunie.

Etichete: vaccin Johnson & Johnson, risc vaccin Johnson & Johnson, beneficii vaccin Johnson & Johnson, EMA

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: