EMA: Datele prezentate de Pfizer/BioNTech si Moderna cu privire la vaccinurile impotriva maladiei Covid-19 sunt foarte solide

11/12/2020

EMA: Datele prezentate de Pfizer/BioNTech si Moderna cu privire la vaccinurile impotriva maladiei Covid-19 sunt foarte solide

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-datele-prezentate-de-pfizer-biontech-si-moderna-cu-privire-la-vaccinurile-impotriva-maladiei-covid-19-sunt-foarte-solide/

Datele prezentate Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) de catre Pfizer/BioNTech si Moderna cu privire la vaccinurile lor dezvoltate impotriva maladiei COVID-19 sunt “foarte solide”, au anuntat responsabilii din cadrul EMA, potrivit Reuters.

“Dispunem de un set de date cu privire la peste 30.000 de subiecti care au fost monitorizati de-a lungul unor teste clinice. Astfel, avem la dispozitie date foarte solide pe baza carora sa luam o decizie, atat in ceea ce priveste siguranta, cat si eficacitatea”, a declarat Emer Cooke in cadrul Comisiei de sanatate publica a Parlamentului European, conform Agerpres.

EMA urmeaza sa finalizeze evaluarea datelor pana pe 29 decembrie pentru vaccinul Pfizer/BioNTech, respectiv pana pe 12 ianuarie, cel mai tarziu, pentru vaccinul produs de Moderna.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

“Insa, in acest moment, nu putem garanta ca vom avea un rezultat pozitiv al evaluarilor. Trebuie sa ne asiguram ca vom analiza aceste date in mod corect”, a adaugat ea potrivit surselor citate.

Analistii EMA vor verifica informatia aparuta in Marea Britanie, conform careia doua persoane au suferit reactii anafilactice si o a treia a suferit o posibila reactie alergica grava dupa inceperea campaniei de imunizare in masa cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin anti-covid pfizer, vaccin anti-covid moderna, ema

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Competitie intre companiile pharma pentru dezvoltarea unei pastile anti-Covid

Epidemie de Norovirus in judetul Brasov | Peste 140 de persoane afectate

EMA a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru grupa de varsta 12-17 ani

Ministrul Sanatatii: Vom promova OUG cu tarife mai mare pentru vaccinarea la domiciliu

Noile reguli privind concediile medicale pun inutil medicii si pacientii pe drumuri