EMA analizeaza eficacitatea dozei de rapel cu vaccinul Johnson & Johnson

23/11/2021
EMA analizeaza eficacitatea dozei de rapel cu vaccinul Johnson & Johnson

EMA analizeaza eficacitatea dozei de rapel cu vaccinul Johnson & Johnson

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-analizeaza-eficacitatea-dozei-de-rapel-cu-vaccinul-johnson-johnson/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a anuntat ca a inceput sa evalueze o cerere depusa de compania americana Johnson & Johnson in vederea administrarii unei doze de rapel cu vaccinul sau anti-COVID-19 pentru persoanele cu varste de peste 18 ani din Uniunea Europeana, informeaza AFP.

Daca EMA va emite un aviz pozitiv, serul Johnson & Johnson va deveni cel de-al treilea vaccin anti-COVID-19 – dupa cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech si Moderna – care va putea fi utilizat in UE pentru administrarea unui rapel la adulti, relateaza si Agerpres.

Doza de rapel va putea fi administrata la cel putin doua luni dupa prima inoculare cu acest vaccin monodoza.

Datele analizate de EMA contin rezultate medicale obtinute de la peste 14.000 de adulti care au primit a doua injectie cu serul Johnson & Johnson sau un placebo, a precizat agentia europeana.
In Romania, autoritatile sanitare au decis deja administrarea dozei de rapel in cazul persoanelor vaccinate cu prima doza de Johnson&Johnson.

In total, EMA a autorizat utilizarea a patru vaccinuri dezvoltate impotriva COVID-19: cele create de Pfizer si Moderna si cele produse de AstraZeneca si Johnson & Johnson.

Etichete: vaccin Johnson & Johnson, rapel vaccin Johnson & Johnson, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: