EMA analizeaza aparitia unui sindrom inflamator multisistemic legat de vaccinare

06/09/2021

EMA analizeaza aparitia unui sindrom inflamator multisistemic legat de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-analizeaza-aparitia-unui-sindrom-inflamator-multisistemic/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) analizeaza aparitia unui sindrom inflamator multisistemic produs dupa inocularea de vaccinuri anti-COVID-19, dupa ce un astfel de caz a fost raportat in urma vaccinarii cu Pfizer/BioNTech, transmite Reuters.

Comitetul pentru siguranta al EMA examineaza sindromul inflamator multisistemic (MIS) dupa ce un tanar in varsta de 17 ani din Danemarca a fost diagnosticat cu acest sindrom. Tanarul si-a revenit complet, mai precizeza EMA, potrivit Agerpres.

Potrivit surselor citate, MIS produce inflamatii in diferite parti ale corpului precum si stari de oboseala accentuata, febra, diaree, dureri stomacale, dureri de cap, dureri in piept si dificultati in respiratie. Acest sindrom a fost raportat si ca efect secundar la copiii infectati cu noul coronavirus.

Totodata, Comitetul pentru siguranta al EMA mai examineaza si cazuri de cheaguri de sange semnalate in urma vaccinarii cu Johnson & Johnson, precizand ca acest efect advers este diferit de un alt efect advers rar identificat anterior.

Tromboembolismul venos a fost inclus in planul de management al riscurilor pentru vaccinul J&J, fiind considerat o problema de siguranta ce trebuie studiata, conform EMA. Agentia europeana de reglementare a medicamentelor examineaza tromboembolismul venos ca posibil efect advers separat fata de cheagurile de sange cu trombocite scazute.

Reprezentantii companiilor Pfizer si Johnson & Johnson nu au raspuns deocamdata solicitarilor Reuters de a comenta acest subiect.

Etichete: sindrom inflamator multisistemic, MIS, tromboembolismul venos, EMA

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: