EMA: Alerta privind un medicament antidiabetic | Stilouri injectoare falsificate

23/10/2023
EMA: Alerta privind un medicament antidiabetic | Stilouri injectoare falsificate

EMA: Alerta privind un medicament antidiabetic | Stilouri injectoare falsificate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-alerta-privind-un-medicament-antidiabetic-stilouri-injectoare-falsificate/

Autoritatile sanitare europene au emis o alerta privind circulatia unor stilouri injectoare falsificate, etichetate drept Ozempic, un medicament pentru tratamentul diabetului, informeaza CNN, AFP si Agerpres.

“Ca masura de precautie, facem apel la toti actorii din lantul de aprovizionare sa fie vigilenti”, a scris luni Agentia Nationala pentru Siguranta Medicamentelor (ANSM) din Franta intr-o nota de informare adresata farmacistilor.

Conform Agentiei Europene a Medicamentelor (EMA), “stilourile preumplute etichetate fals drept Ozempic (semaglutida, 1 mg, solutie injectabila), un medicament indicat in tratamentul diabetului de tip 2, au fost identificate la anumiti angrosisti de medicamente din Uniunea Europeana si Regatul Unit”, relateaza sursele citate.

Aceste stilouri injectoare falsificate, pe a caror etichete Germania figureaza ca tara de provenienta, au fost identificate la distribuitori din aceasta tara, dar si din Austria si Regatul Unit, potrivit EMA, care atrage atentia ca exista “diferente de aspect intre stiloul falsificat si stiloul autentic”.

Loturile falsificate prezinta la scanare numere de serie inactive, fapt care a declansat alerta. In prezent, aceasta situatie face obiectul unei anchete a autoritatilor de reglementare in domeniul medicamentelor din UE si a politiei.

Etichete: stilouri injectoare medicament antidiabetic, medicament antidiabetic, stilouri infectoare falsificate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: